Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man doet zelfmoordpoging omdat zijn 29-jarige zoon nog steeds single is

Teleurgesteld in het kwadraat.

Single

In het treinstation van de Chinese stad Shanghai heeft een 55-jarige man vermoedelijk geprobeerd om zichzelf van het leven te beroven omdat zijn 29-jarige zoon nog vrijgezel is.

Treinstation

Volgens de berichten van een lokaal nieuwsstation overhandigde de teleurgestelde vader een briefje aan enkele beveiligingsmedewerkers, waarna hij hen vertelde dat hij zojuist een overdosis aan medicatie had genomen. Kort daarop stortte hij neer, aldus een getuige.

'Nog niks bereikt'

Op een briefje bleek een boodschap te staan die bedoeld was voor zijn zoon, evenals de reden van zijn zelfmoordpoging. "Ik heb een leven van schaamte geleefd", aldus de 55-jarige man. Als grootste reden daarvoor noemde hij het feit dat zoonlief nog steeds als single aan het aanmodderen is.

"Mensen van mijn leeftijd hier in het dorp hebben allemaal kinderen en kleinkinderen", vervolgt hij. "Jij bent 29 maar hebt nog niks bereikt."

Na het incident is de man vrij snel afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij naar verluidt herstellende is.

Grote druk om te trouwen

Volgens Chinese president Xi Jinping is het gezin de hoeksteen van de samenleving. Hij wil dan ook vooral dat zijn onderdanen trouwen en een gezin stichten, het liefst zo vroeg mogelijk. China heeft echter jarenlang de eenkindpolitiek gehanteerd, waardoor het land nu met een mannenoverschot van 34 miljoen kerels kampt. Een partner vinden, is dus niet altijd even makkelijk.

Bizar
  • KNews, Yahoo News, VPRO
  • iStock, vanbeets