Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zanger Meat Loaf op 74-jarige leeftijd overleden

De Amerikaanse zanger Michael Lee Aday (bekend onder zijn artiestennaam Meat Loaf) is donderdag op 74-jarige leeftijd overleden. 

Zanger Meat Loaf op 74-jarige leeftijd overleden

Het is nog niet bekend wat de oorzaak van Meat Loaf zijn dood is. De zanger kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen. Tijdens zijn laatste optredens werd hij meerdere keren onwel op het podium. In 2016 bracht hij zijn laatste album uit, waarna hij ook stopte met het geven van optredens.

‘Never stop rocking’

De agent van Meat Loaf maakte de dood van de zanger bekend via de entertainmentwebsite Deadline. “We weten hoeveel hij voor velen van jullie betekent en we waarderen alle liefde en steun die we tijdens het rouwen om zo’n inspirerende artiest en mooie man zullen krijgen”, verklaarde zijn familie later. “Van zijn hart aan jullie zielen: stop nooit met rocken.”

Muzikant en acteur

Meat Loaf is vooral bekend door zijn muzikale carrière. Het hoogtepunt was zijn album Bat Out of Hell, met daarop onder andere zijn bekendste nummer: Paradise By the Dashboard Light. Hij produceerde het samen met de in 2021 overleden Jim Steinman. Bat Out of Hell geldt als één van de bestverkochte albums aller tijden. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren van verkocht.

Onlangs gaf Meat Loaf een interview aan The Daily Mail waarin de zanger vertelde dat de meeste dingen waar hij in zijn nummers over zingt waargebeurd zijn. "Het zijn verhalende nummers en ik ben goed in verhalen... Ik ben een seksgod, lieverd", vertelde hij aan de interviewer. "De meeste nummers zijn waargebeurd."

"Het zijn verhalende nummers en ik ben goed in verhalen... Ik ben een seksgod. De meeste nummers zijn waargebeurd"

Naast zijn carrière als muzikant, had Aday ook successen als acteur. Zo speelde hij in The Rocky Horror Picture Show, nog voordat hij succes had met Bat Out of Hell. Later had hij succes met rollen in onder andere Leap of Faith, Fight Club en Tenacious D in the Pick of Destiny.

Entertainment
  • BrunoPress