Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meer drama voor Van Nieuwkerk: 'Voortrazende trein reed 'therapiehond' dood'

Hij had het dier op doktersadvies in huis gehaald. 

Matthijs van Nieuwkerk

Het leven zit even niet mee voor Matthijs van Nieuwkerk. De presentator kwam onder vuur te liggen door vermeend grensoverschrijdend gedrag, stopte bij de NPO, ging door het stof in meerdere interviews, tekende een contract bij RTL, maar stelde zijn comeback uit na nieuwe beschuldigingen. En schijnbaar heeft er zich opnieuw een drama afgespeeld, ditmaal in de privésfeer.

In de Story van vorige week meldt een bron dat Matthijs' hondje Mick - vernoemd naar Rolling Stones-frontman Mick Jagger - helaas is overleden. "Hij kwam in de buurt van Matthijs’ huis onder een voortrazende trein terecht…", zo valt te lezen in het weekblad. Een drama dus.

'Therapiehond'

In eerdere interviews vertelde de DWDD-man dat hij het dier 'op doktersadvies' in huis had gehaald. Matthijs trok zich terug in zijn huis en kwam nauwelijks meer buiten. De dokter raadde hem de aanschaf van een trouwe viervoeter aan. "Dan móét je wel naar buiten", aldus Van Nieuwkerk in het NRC. "Moet je voorstellen. Ik, een hond. Terwijl ik hartstikke bang ben voor honden. Maar we zijn stapelgek op hem."

De hond was dus niet alleen een huisdier, maar ook een soort therapiehond, die hem hielp om genoeg naar buiten te gaan en weer iets te doen zijn leven. Dat maakt het drama van het treinongeluk natuurlijk extra triest.

Tegenover de Mediacourant wilde Matthijs' manager niet reageren op de kwestie, omdat het een 'privéaangelegenheid' betreft. "Daar praat ik niet over."

Wat nu?

In november 2022 verscheen er een pittig artikel in de Volkskrant over misstanden op de redactie van De Wereld Draait Door. De verhalen, onder meer over Matthijs, die als een soort 'NPO-führer' werd afgeschilderd, betekenden het einde van Van Nieuwkerks tv-carrière bij de publieke omroep. RTL zag zijn kans schoon en bood de tv-mastodont vervolgens een contract aan, dat begin 2024 zou ingaan. Maar tot het maken van nieuwe tv-producties kwam het tot dusver nog niet.

Nieuwe beschuldigingen door BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler maakten van Van Nieuwkerk namelijk opnieuw het middelpunt van een rel. Hij zou zich volgens de verhalen schuldig hebben gemaakt aan ongepaste relaties op de werkvloer en zelfs fysiek geweld.

Van Nieuwkerk reageerde geschokt op de nieuwe aantijgingen. "Ik heb mij niet schuldig gemaakt aan seksueel of fysiek grensoverschrijdend gedrag", zei hij in een verklaring. "Om vandaag van mijn oud-werkgever deze beschuldigingen te lezen, is werkelijk verbijsterend. Kunzeler bewijst zich hiermee een zeer onbetrouwbare (oud-)werkgever."

Desalniettemin werd zijn langverwachte comeback op de lange baan geschoven. Of, en zo ja: wanneer de presentator weer op tv aan de slag gaat, is niet bekend.

Entertainment
  • Story, Mediacourant
  • NL Beeld / Patrick van Emst