doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ook Humberto Tan beschuldigd van ongepast gedrag

De presentator van RTL Latenight zou volgens Albert Verlinde te ver zijn gegaan.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-64272a60b8c78 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64272a60b8c78 img{#fig-64272a60b8c78 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-64272a60b8c78 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64272a60b8c78 img{#fig-64272a60b8c78 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-64272a60b8c78 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64272a60b8c78 img{#fig-64272a60b8c78 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-64272a60b8c78 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64272a60b8c78 img{#fig-64272a60b8c78 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Ook Humberto Tan beschuldigd van ongepast gedrag

Na het schandaal rond The Voice of Holland sijpelen de beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag door naar andere programma’s en personen. De nieuwste naam op de lijst is presentator Humberto Tan, die door Albert Verlinde wordt beticht van onbetamelijk gedrag.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In de laatste uitzending van Shownieuws vertelde Verlinde dat meerdere mensen geklaagd zouden hebben over het gedrag van Tan. “Het is binnen RTL, en we hebben daar de affaire-Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om met vrouwen die leuk waren contact te zoeken na de uitzending. Waarom vertel ik dat? Nou, niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel alsof ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow.’”

Onderzoek

Verlinde vraagt om een onderzoek, om erachter te komen hoe zoveel van dit soort gedrag - zowel bij medewerkers van RTL, als bij Talpa en ITV - in dezelfde periode heeft kunnen plaatsvinden. “Waar het mij om gaat is dat Talpa, ITV en RTL moeten onderzoeken wat er gebeurt bij The Voice, maar ik wil RTL ook oproepen een breed onderzoek te doen, want blijkbaar was er in die tijd een cultuur waarin dit soort dingen gebeurden. Bij The Voice én bij Humberto en we hebben ook nog het Expeditie Robinson-verhaal. Ik denk dat RTL kritisch moet kijken: jongens, wat was er in die tijd in vredesnaam aan de hand? Daar moet iedereen over aangesproken worden, ook de leidinggevenden. Daar moet een onderzoek naar gedaan worden.”

Ontkenning

Humberto Tan herkent zichzelf niet in de aantijgingen van Verlinde. “Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden’ in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad”, schrift hij op Twitter. “Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice.”

Inmiddels heeft het AD bekendgemaakt dat Tan aangifte heeft gedaan tegen Albert Verlinde. "De heer Tan wordt door Verlinde in één adem genoemd met de ernstige strafrechtelijke misstanden rondom het televisieprogramma The Voice", schrijft zijn advocaat. "De heer Tan heeft niets met The Voice te maken noch zijn dergelijke handelingen aan de orde in of rondom zijn eigen talkshow. Dat het kwalijke beeld van de heer Tan, dat door de heer Verlinde welbewust wordt geschept, zeer schadelijk is voor de reputatie en professionele activiteiten van de heer Tan spreekt voor zich. De heer Tan wenst daarom dat de heer Verlinde zich in een strafrechtelijke procedure zal verantwoorden voor zijn ongefundeerde beweringen en het moedwillig beschadigen van de reputatie van de heer Tan en zijn programma."

Voice of Holland

Dit weekend kwam al naar buiten dat er mogelijk sprake is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag door mensen bij The Voice. Niet lang erna werd duidelijk dat bandleider, en tevens partner van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen al een schuldbekentenis heeft afgelegd. Hij stapte zelfs per direct op bij het programma.

Tot slot een aangifte wegens seksueel wangedrag bij het talentenprogramma. Dit bleek te gaan om Ali B, al zweert het Voice-jurylid dat hij niks verkeerds heeft gedaan. Uit de verklaring van Ali: 'Ik ben 100% overtuigd van mijn onschuld'.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws