Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ali B over beschuldigingen Jill Helena: 'Ik wil terug naar wat we hadden'

Eén van de bekende vermeende slachtoffers van Ali B is zangeres Jill Helena. Zij deed eerder aangifte tegen de rapper wegens een vermeende aanranding in 2018.

Jill Helena

Affaire

Volgens Jill en Ali is er een periode geweest dat de twee een affaire met elkaar hebben gehad. Volgens Jill zou deze buitenechtelijke relatie zijn begonnen op de avond van de finale van het veel besproken The Voice of Holland. De zangeres zat bij Ali B in het team en om ervoor te zorgen dat de rapper geen zeggenschap meer had over het verloop van Jill haar avontuur bij het zangprogramma, begon de affaire dus pas toen de finale voorbij was.

In Jill haar beleving duurde de relatie kort, maar zagen de twee elkaar nog wel. Volgens Ali duurde het met Jill tot 2018, zo'n vier jaar na de finale.

Volgens de rapper zag hij Jill een paar keer per jaar in haar huis of in verschillende hotels. De twee hadden dan seksuele gemeenschap met elkaar.

Verklaring Jill Helena

Waar Ali B altijd de indruk heeft gehad dat het seksuele contact tussen de twee met wederzijdse instemming was, heeft Jill één specifiek moment niet zo beleefd. Dat verklaarde de zangeres in een aangifte tegen de politie. Het zou gaan om een incident in een auto waarbij Jill zich verplicht voelde om de rapper te bevredigen met haar hand. Het gebeurde na een feestje waarbij beide artiesten optraden. Volgens Helena was het niet de bedoeling dat Ali wegreed met de auto naar een afgelegen plek.

Ali B zou de zangeres vervolgens hebben gezoend en betast. Helena zou destijds hebben aangegeven het niet te willen en is uit de auto gestapt. De rapper zou buiten de auto Jill tegen de auto hebben geduwd, waarna hij haar zoende en aandrong op seks. Wanneer de twee weer de auto in stapten zou Ali zichzelf zijn gaan bevredigen en pakte hierbij meerdere malen haar hand om hem te bevredigen. "Ik dacht anders kom ik hier nooit weg. Ik voelde me vies en in de war", aldus Helena in haar verklaring.

Pas jaren na het incident lichtte de zangeres haar moeder in.

Ali B. reageert

Volgens Ali wilde Jill hem na afloop van het feestje zien om haar nieuwe muziek te beluisteren. "Ik gunde haar een artiestenbestaan. Maar daarnaast hadden we ook iets romantisch", aldus de rapper. Ali laat weten zich te herinneren dat ze samen in de auto stapten, maar dat er destijds niet gebeurde wat er normaal wél gebeurde. De twee hadden namelijk geen seks met elkaar. De rapper vertelt dat de twee een eindje gingen rijden, zodat ze niet door anderen gezien werden: "We hadden een stiekeme affaire."

De rapper verklaart dat hij destijds geen signalen van Helena heeft gehad dat het tegen haar wil in ging. Hij wilde dan ook voor de rechtszaak in gesprek met Jill en haar advocaat, om deze 'welles-nietessituatie' te voorkomen.

Tijdens de zitting haalt Ali berichten die via Instagram zijn verstuurd aan. Volgens de rapper hebben Jill en Ali namelijk na het voorval nog contact met elkaar gehad, waarbij de zangeres nog hartjes en kusjes stuurde. "Als BOOS niet was gebeurd, waren we misschien nog steeds aan het berichten en hadden we leuk contact gehad." Ali ziet de aflevering van Tim Hofman zijn programma BOOS namelijk als de aanleiding dat Jill Helena 'het gevoel heeft gehad dat ze iets moest doen.'

Ali laat tijdens de zitting weten nog altijd te willen luisteren naar hoe het kan dat de zangeres de situatie zo anders heeft beleefd. Hij wil dan ook niet zeggen dat de zangeres liegt, om deze optie open te houden. "Ik wil terug naar wat we hadden. Ik heb haar nooit kwaad willen doen", aldus de rapper.

Entertainment
  • De Telegraaf, NU.nl
  • NL Beeld / Patrick van Emst