Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeend Ali B-slachtoffer Jill Helena overspoeld met doodsbedreigingen

Donderdag was de tweede dag in de strafzaak rondom rapper Ali B. Zangeres Jill Helena is een van de vermeende slachtoffers en was beide dagen aanwezig in de rechtbank in Haarlem. Hier kreeg zij alleen behoorlijk wat reacties op. 

Jill Helena

Woensdag stonden Jill en Ali B oog in oog met elkaar in de rechtbank. De zangeres en de rapper zouden een tijdje een affaire hebben gehad, waarbij ze elkaar vaker dan eens zagen en seks hadden. Dit begon na de finale van The Voice of Holland in 2013. De rapper zou al eerder een oogje hebben gehad op de deelneemster van het programma, maar kon hier niks mee omdat ze meedeed aan het programma waarin Ali coach was. De rapper was destijds al getrouwd met zijn vrouw Breghje.

Echter ging het volgens Jill flink mis in 2018 toen zij bij Ali in de auto stapt om hem een liedje te laten horen. De zangeres zegt dat de rapper haar destijds meenam naar een afgelegen plek waar hij haar begon te zoenen. Volgens Helena zou zij meerdere malen hebben aangegeven dat zij niet zat te wachten op intimiteit met de rapper. Toch zou Ali zichzelf zijn gaan aftrekken naast haar, waarbij hij vaker dan eens haar hand probeerde te pakken zodat Helena het van hem over kon nemen. Dat laatste zegt de zangeres uiteindelijk te hebben gedaan: "Ik dacht anders kom ik hier nooit weg. Ik voelde me vies en in de war", aldus Helena in haar verklaring.

Doodsbedreigingen

Jill was woensdag ook aanwezig in de rechtbank. Daar maakte ze aan het eind van de eerste zitting gebruik van haar spreekrecht: "Nee is nee. Je hebt me gewoon ontvoerd naar een plek, en me daar zwaar aangerand. En me vervolgens als een stuk vuil weer afgezet bij mijn auto. In de jaren daarna worstelde ik met mijn gevoelens. Elke keer als ik jouw gezicht op tv zag, kwamen alle herinneringen en gevoelens weer boven. Ik werd dan boos, verdrietig, bang, wanhopig. En voelde onmacht en frustratie."

De zangeres kreeg na het doen van haar verhaal een hoop reacties. Helena vertelde hier donderdagochtend over tegenover de pers. "Ik heb heel veel positieve reacties gekregen", begon de zangeres. Maar zeker niet alle berichten waren positief. "Schelden... Wat voor hoer ik ben... Doodsbedreigingen..."

Extra zitting op vrijdag

De strafzaak wordt tegen Ali wordt met een dag verlengd nadat een nieuwe getuige zich donderdagochtend meldde. Mede op verzoek van Ali zelf wordt de zaak een dag langer zal de rapper vrijdagochtend pas de strafeis horen.

"Los van wat hier in de rechtszaal gebeurt, is er ook in de media wat aan de hand. Ik ondervind de gevolgen van de beeldvorming. Als het OM en mijn advocaten niet op één dag aan het woord komen, geeft dat een eenzijdig beeld in de tv-programma’s vanavond", aldus Ali B.

Entertainment
  • Shownieuws, HLN
  • NL Beeld / Patrick van Emst