Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ali B laat zich voor het eerst uit: 'Dood voelde warmer dan leven'

Ali B verbreekt na 2,5 jaar de stilte. 

Ali B

De rapper staat woensdag en donderdag terecht wegens de verdenking van vier zedendelicten met drie verschillende vrouwen. Via de advocaten van Ali B werden we allemaal de afgelopen dagen al voorbereid op het feit dat de rapper na 2,5 jaar lang zwijgen, woensdag en donderdag van zich zou laten horen. Ali verscheen dan ook woensdagochtend al voor de camera's.

'Andere beleving'

Voor de hoofdingang staat een leger aan pers op de rapper te wachten. Hij besluit direct de media te woord te staan, voorafgaand aan de rechtszaak. De rapper wordt dan ook overladen met vragen van de pers. "Ik heb 2,5 jaar m'n mond gehouden, ik mag eindelijk praten. Ik ga dat echt doen." Toch gaf Ali aan dat het niet zo snel kon gaan: "Relax, bro."

"Ik vind het heel pijnlijk, dat wij dit hier nu moeten doen", laat de rapper weten. Daarnaast zegt de rapper dat hij één doel heeft en dat is met de vrouwen in kwestie het gesprek aangaan. "We hebben een totaal andere beleving", voegt de rapper hieraan toe. Hij wil weten waarom hij niet het signaal heeft opgevangen dat het tegen hun zin in ging. "Ik moet vandaag mezelf gaan verdedigen aan de ene kant en tegelijkertijd dat doen op een manier dat ik die deur naar mediation openhoud."

In de rechtbank

Ali B blijft ook in de rechtbank ontkennen dat hij ooit iets tegen de zin in van deze vrouwen heeft gedaan. "Ik kwam er al heel snel achter dat ik moest bekennen dat ik mijn gezin had bedrogen. Ik was bang mijn gezin kwijt te raken, maar ik wist wel zeker dat ik nooit een vrouw had verkracht", aldus Ali.

De misstanden rondom Ali kwamen aan het licht door de BOOS-aflevering van Tim Hofman. De rapper zegt de programmamaker heeft 'gesmeekt' te wachten, maar dit gebeurde niet. Ali wordt sinds die uitzending als 'beest', 'seksueel roofdier' en 'Voice-viezerik' gezien.

In zijn betoog, waarbij de rapper zichtbaar geëmotioneerd is, laat Ali weten gedacht te hebben aan zelfmoord. "De dood voelde warmer dan het leven. Maar vanwege mijn geloof zou ik nooit zelfmoord plegen."

Slachtoffers

De twee vermeende slachtoffers die zouden zijn verkracht door de rapper, zijn niet aanwezig in de rechtbank. Vermeend slachtoffer Jill Helena, is wel aanwezig en wordt bijgestaan door haar advocaat. Ook zij staat bij aankomst kort de pers te woord: "Ik ben heel gespannen, maar ik ben blij dat ik eindelijk mijn verhaal kan gaan vertellen dadelijk." Daarnaast laat Jill weten het moeilijk te vinden om rapper Ali B weer te zien.

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Entertainment
  • Nu.nl
  • NL Beeld / Patrick van Emst