Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeend Ali B-slachtoffer Jill Helena komt met statement

De zangeres zal tijdens de behandeling van de zaak gebruikmaken van haar spreekrecht.

Jill Helena

We horen al een tijdje vrij weinig uit het kamp van Ali B. Afgelopen december werd duidelijk dat de rapper 12 en 13 juni 2024 bij de rechtbank in Haarlem verwacht wordt. De voormalig Voice-coach wordt vervolgd 'voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen', aldus justitie enige tijd geleden in een bericht.

De verdenkingen

In datzelfde bericht gaat het OM iets specifieker in op de verdenkingen: "Verkrachting (augustus 2018 te Heiloo), aanranding (mei 2018 te Amsterdam) en verkrachting (april 2014 te Marokko)."

Het laatstgenoemde feit betreft zangeres Ellen ten Damme, zo wordt aangenomen. Ten Damme zegt slachtoffer te zijn geworden van de rapper tijdens opnames van het TROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan. Afgelopen zondag werd duidelijk dat zangeres Jill Helena een ander vermeend slachtoffer is van Ali B.

Jill Helena

Helena boekte een aantal bescheiden successen als zangeres. Zo werd de track Als alle lichten zijn gedoofd een nummer 1-hitje en maakte ze samen met Jaap Reesema de intro van GTST. De meeste mensen zullen haar echter kennen van The Voice of Holland - in 2013 stond Jill Helena in de finale van het programma.

Ali B was van 2013 tot 2022 coach in de talentenshow, maar de verdenkingen van Jill Helena tegen de rapper gaan over 2018, zo'n 5 jaar nadat de zangeres in de Voice-finale stond. Tijdens de behandeling van de zaak tegen Ali B zal Jill Helena gebruikmaken van haar spreekrecht 'om hem toe te spreken', zo meldt Shownieuws.

In een Instagram-bericht dat de zangeres zondagavond online zette, richt Jill Helena zich tot haar volgers. Ze wil 'iedereen bedanken voor de lieve berichten die ik heb mogen ontvangen', schrijft ze. "Jullie steun en liefde doet me goed." Ook bevestigt Helena dat ze zal spreken in de rechtszaal. Jill Helena: "Dus inhoudelijk zal ik tot dan geen uitspraken doen."

Ali B heeft tot dusver alles ontkend. Wel gaf hij toe met Ellen ten Damme 'geflirt en gezoend' te hebben, maar alles met wederzijds goedvinden. Die gebeurtenis wordt nu volgens B 'lelijk gemaakt en verdraaid'.

Entertainment
  • Shownieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst