Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maarten van Rossem haalt uit naar Martien Meiland: 'Hij is niet goed snik'

De brombeer heeft geen goed woord over voor Martien Meiland.

Maarten van Rossem

Dat Martien Meiland PVV stemt, was al wel even duidelijk. 'Mister Wijnen! Wijnen! Wijnen!' legde zijn keuze enige tijd terug uit in het BNN/VARA-programma Boerderij van Dorst. "Ik vind Nederland ook veel te vol. Dat vind ik echt", aldus voormalig kasteelheer Martien.

Het fragment waarin Meiland de uitspraken deed, werd gisteravond getoond tijdens een aflevering van De Slimste Mens, het programma waarin historicus en professioneel mopperaar Maarten van Rossem fungeert als eenmansjury.

'Niet goed snik'

Niet geheel onverwacht stak laatstgenoemde zijn mening over Martien Meiland en diens politieke voorkeur niet onder stoelen of banken. Van Rossem: "Het geeft aan dat hij niet goed snik is."

Philip Freriks, presentator van het programma, trachtte nog wat nuance te brengen door te stellen dat Martien in ieder geval wel eerlijk is. In tegenstelling tot veel andere BN'ers die een eventuele voorkeur voor de PVV voor zichzelf houden. De woorden van Freriks werden echter vrij snel weggewoven door Van Rossem.

"Je kunt het als eerlijkheid beschouwen, maar ik geloof niet dat hij ooit door iemand als politiek analist serieus wordt genomen", aldus de nukkige Amerika-deskundige. "Hij had net zo goed kunnen zeggen dat hij op zijn eigen konijn heeft gestemd. Dat had geen fundamenteel verschil gemaakt."

Spijt

Zelf was Maarten van Rossem in 2012 lijstduwer voor de PvdA, al zou hij dat nu niet meer zo snel doen. Van Rossem: "Ik heb er spijt van. Temeer omdat de Partij van de Arbeid in Rutte II haar hele erfenis verraden heeft op meer dan gruwelijke manier."

In een interview met het AD liet de historicus weten tijdens de laatste Tweede Kamer-verkiezingen op D66 gestemd te hebben.

Entertainment
  • RTL Boulevard
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl