Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Agenten negeren overval om zeldzame pokémon te vangen

Gotta catch 'm all sloeg in dit geval zeker niet op overvallers.

Pokémon

Pokémon Go was toch wel dé hype van vijf jaar terug. Je kon geen park in slenteren of je struikelde over groepjes spelers die fanatiek virtuele diertjes aan het vangen waren. Zo ook in Amerika. Al namen enkele agenten het spelletje iets te serieus, zo blijkt nu.

Tijdens een rechtszaak in Los Angeles werd bekend dat twee dienders op enig moment ook behoorlijk verslingerd waren aan het spelletje. Ze zouden onder werktijd zelfs een oproep voor een overval hebben genegeerd omdat ze liever een zeldzame pokémon wilden vangen.

Niet veel later werd duidelijk dat het duo inderdaad de oproep had weggewoven, wat leidde tot ontslag op staande voet.

Zeldzame exemplaren

Niet eerlijk, vonden ze. Ze spanden daarom een zaak aan om de boel aan te vechten, maar verloren deze nu alsnog in hoger beroep. Het ontslag was volkomen terecht, oordeelde de rechter, die zich onder meer baseerde op een gesprek dat was opgenomen in de politiewagen.

Op het betreffende geluidsfragment was te horen dat de politieagenten enthousiast spraken over de zeldzame pokémon die ze probeerden te vangen. Dit terwijl er elders in de stad hulp gevraagd werd bij een overval. Gotta catch 'm all, was voor de twee blijkbaar alleen van toepassing op Japanse tekenfilmfiguren, niet op boeven van vlees en bloed.

Of ze het zeldzame exemplaar uiteindelijk hebben weten te vangen, is niet bekend.

Bizar
  • De Telegraaf
  • Pexels