Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tim Hofman: 'Ik zou vaker een rok willen dragen'

Rok 'n roll.

Tim Hofman

Dat de presentator niet vies is van de vrouwenkleding en -accessoires was trouwens al langer bekend. Hofman is op fotoshoots, rode lopers en andere speciale aangelegenheden regelmatig te zien in outfits die de gemiddelde kerel toch echt onder in de verkleedkist zou laten liggen. Nagellakje erbij, make-uppie op, oorbellen in en gaan.

'Wil niet opvallen'

In een gesprek met NPO Radio 1 liet de presentator echter weten dit wel vaker te willen doen, zo'n rokje aantrekken. "Dat zit ook lekker", aldus Tim. "Maar ik kies er soms voor om een spijkerbroek, een T-shirt en een pet te dragen om niet op te vallen."

Een lange vent met een baard en rokje aan, dat trekt inderdaad de aandacht. En dat is volgens Hofman zelf niet wenselijk als hij bijvoorbeeld Over Mijn Lijk presenteert, een programma waarin hij ongeneeslijk zieke jongeren volgt.

Tim: "Bij dat programma moet het niet over mij gaan, maar om de mensen die gaan sterven. Dan moet ik daar niet in een rok of op hakken gaan staan, dat kan mensen afleiden. Ik vind het soms al ingewikkeld dat ik armen vol tatoeages heb."

'Waarom zou ik dat niet mogen?'

De presentator draagt op dit moment misschien minder vaak rokken dan hij eigenlijk zou willen, hij staat daarentegen wel regelmatig op roze sokken en met een kleurtje op zijn nagels in de sportschool, vertelt hij. Hofman: "Ik voel mij helemaal niet thuis bij masculiniteit die zich uit in seksisme. Of bij het beeld hoe mannen met gevoelens om zouden moeten gaan."

Overigens is niet iedereen gecharmeerd van de uitspattingen van Tim Hofman. De presentator verscheen eerder zoenend met Jan Versteegh op de cover van L’HOMO, waarna Marc-Marie Huijbregts hem beschuldigde van "cultural appropriation van homo’s". In andere woorden: de toe-eigening van de homocultuur door iemand die niet homoseksueel is. Huijbregts vond dat een beetje makkelijk

Tim Hofman reageerde daar even later op door te stellen dat "kleding linken aan geaardheid niet the way to go" is.

Entertainment
  • RTL Nieuws
  • www.brunopress.nl