Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen over Tim Hofman: 'Zo'n ontzettende l*l'

Alleen de naam 'Tim Hofman' horen is voor De Snor al genoeg om zich even kort en krachtig over hem uit te laten. 

Johan Derksen

Maandagavond was Lale Gül te gast bij Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. De 26-jarige Turks-Nederlandse schrijfster schreef de bestseller Ik ga leven, waarin haar alter ego Büsra zich langzaamaan losmaakt van haar strenggelovige moslimgezin. Sindsdien krijgt Lale veel te maken met doodsbedreigingen, waardoor ze niet langer veilig over straat kan.

In de studio van Vandaag Inside gaat het maandagavond over Donald Trump. De voormalig president van Amerika stond op de golfbaan in Florida toen er ergens een kerel met een AK-47 in de bosjes lag met kwade bedoelingen. Zoals we de VI-mannen kennen, wordt er een beetje over gegrapt.

Confrontatie met de daders

Wilfred Genee ziet het als een ezelsbruggetje naar Lale Gül: "We maken er nu grappen over maar jij weet uit eigen ervaring hoe het is om dit mee te maken. Je hebt regelmatig ook aangifte moeten doen. Hoe ervaar je dat? Slaap je dan rustig? Ben je er kalm onder of?"

Gül vertelt inmiddels rustig te zijn en met programmamaker Tim Hofman te werken aan een BOOS-aflevering waarin ze samen de bedreigers van Lale op proberen te sporen.

Maar enkel de naam Tim Hofman blijkt al een enorme trigger te zijn voor De Snor, dus hij haakt direct in: "Als ik die naam hoor krijg ik altijd jeuk. Ik vind dat zo'n ontzettende lul."

Er wordt gelachen in de studio. Lale daarentegen neemt het op voor de BOOS-maker. "Dat zijn jouw woorden. Ik ben tenminste blij dat hij voor dat programma mijn bedreigers gaat opzoeken."

Ernstige bedreigingen

Lale vertelt aan tafel aan de mannen hoe ernstig de bedreigingen aan haar adres zijn en dat vriendinnen zich regelmatig afvragen hoe ze nog normaal kan functioneren.

"Ik heb altijd beveiliging en meer kun je niet doen", aldus Gül.

Stoppen is in ieder geval geen optie voor de schrijfster, ondanks alle maatregelen die er bij komen kijken. Zo kan Gül bijvoorbeeld niet zomaar meer even de stad in. De Snor vraagt zich af of Lale dit er allemaal voor over heeft.

"Ja het kan ook niet anders of zo, want als ik het wel doe, dan loop ik gewoon gevaar. Ja, of ik moet gewoon mijn mond houden en niks meer doen en hopen dat ik in de vergetelheid raak. Dat is nog altijd een optie, maar dat wil ik niet."

Gül is duidelijk over het feit dat ze gewoon door wil gaan met het schrijven van boeken, columns, in het theater staan en lezingen geven. Anderen helpen. "Blijkbaar heb ik die missie mezelf eigengemaakt of voel ik die roeping."

Derksen heeft er wel bewondering voor en noemt Lale Gül een moedige dame.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst