Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Derksen fakkelt 'shitzangeresje' af: 'Heeft helemaal geen talent'

'We moeten mensen die niks kunnen niet de indruk geven dat ze wel wat kunnen', aldus Derksen over een van de populairste zangeressen van Nederland.

Derksen

Johan Derksen zorgde er eigenhandig voor dat Danny Vera de vaste huisband was bij Voetbal Inside, is de geestelijk vader van Het Holland International Blues Festival en presenteerde jarenlang zijn eigen radioshow op Radio Veronica. Kortom, het moge duidelijk zijn dat Derksen iets met muziek heeft. Maar dat betekent niet dat 'De Snor' alle genres pruimt. Sterker, een hoop muziek vindt hij bagger.

Zo hoef je bij hem absoluut niet aan te komen met Hollandse meezinghitjes en hoempapa-muziek, de favoriete genres van VI-collega Wilfred Genee. En sinds gisteravond weten we ook dat de tv-persoonlijkheid nooit te vinden zal zijn bij een concert van Maan de Steenwinkel.

'Dat meisje kan niet zingen'

De Steenwinkel won in 2016 The Voice Of Holland en bewees in de jaren erna zeker geen eendagsvliegje te zijn. Ze sleepte Edisons binnen, harkte een aantal Top 40-awards bij elkaar en heeft de schouw inmiddels volstaan met 100% NL Awards. Toch gaat het de laatste tijd meer over haar relatie met Goldband-zanger Karel Gerlach, haar vermeende drugsgebruik en de mediastilte die ze inlaste.

Nu is ze terug. Zelf zegt ze haar oude muziek 'ontgroeid' te zijn, maar het is duidelijk dat haar nieuwe album Eclips nogal polariseert en volgens sommigen een stuk 'depressiever' klinkt dan voorgaande albums. Ter promotie van haar nieuwe muziek zat de zangers aan talkshowtafels, en dat is ook Derksen opgevallen. Hij heeft zich verbaasd over het feit dat Maan twee avonden op rij op tv te zien was en volgens hem een beetje aan het neuzelen was.

"Kijk, dat meisje kan niet zingen en heeft helemaal geen talent", gaat Johan er met gestrekt been in. "Die zingt zoals ieder buurmeisje en heeft een of ander liedje gehad en dat is een hitje geworden. Ik vind dat ze geen talent heeft en nu zit ze allemaal van die prevelliedjes te zingen."

'Daar is geen hond in geïnteresseerd'

De nieuwe weg die de zangeres heeft ingeslagen, daar wordt Derksen al helemaal niet warm van. "Daar is geen hond in geïnteresseerd. Het 'shitzangeresje' heeft volgens Johan bovendien 'geen talent' en 'geen soul'.

Johan: "We moeten mensen die niks kunnen niet de indruk geven dat ze wel wat kunnen."

Entertainment
  • Media Courant, VI
  • NL Beeld / Patrick van Emst