Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oostenrijk verplicht vaccinatie voor alle inwoners

Nederland is niet het enige land waar de coronacijfers oplopen. In Oostenrijk gaat het er ook heftig aan toe, en daar komen zeer drastische maatregelen bij kijken.

Oostenrijk verplicht vaccinatie voor alle inwoners

Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames stijgt gestaag in Oostenrijk, dus bondskanselier Alexander Schallenberg gaat drastische maatregelen nemen. Het hele land gaat 10 dagen in lockdown, maar daar blijft het niet bij: vanaf februari 2022 gaat de Oostenrijkse overheid een vaccinatie verplichten voor alle inwoners. Het is het eerste Europese land dat kiest voor deze zeer ingrijpende aanpak. De bondskanselier noemt het ‘een moeilijke beslissing'.

Oostenrijk heeft al enige tijd een lockdown voor alleen de ongevaccineerde inwoners van het land. Zij mochten hun huis alleen nog verlaten om boodschappen te halen. Het was een drastische maatregel, maar één die de snelle stijging van de coronacijfers niet kon afremmen, daarom ziet de bondskanselier geen andere keus dan het invoeren van deze twee ingrijpende maatregelen. “We nemen deze beslissing niet zomaar”, zei bondskanselier Alexander Schallenberg. “Jammer genoeg is dit noodzakelijk.”

Vaccinatiegraad

Het percentage van de bevolking in Oostenrijk dat twee keer is gevaccineerd, ligt net boven de 64%. Ter vergelijking: in Nederland is 72,3% van de bevolking volledig gevaccineerd. In Engeland, waar de maatregelen volledig zijn geschrapt, ligt de vaccinatiegraad momenteel op 68,8%

Nieuws
  • Pro Shots