Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Joost Klein afgekraakt op tv: 'Beetje een verwend mannetje geworden'

Gaat Klein naast z'n schoenen lopen? Sommige mensen denken van wel.

Joost Klein

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Zweden gehouden, in de Malmö Arena. Klein trad daar donderdagavond op tijdens de halve finale. Dat ging dikke prima, aldus vele critici. De Nederlanders kreeg je handjes op elkaar en het publiek zong zijn aanstekelijke refreintje - Eu-ro-pa-pa, Eu-ro-pa-pa - mee alsof het al jarenlang een hitje is. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat Joost Klein door is naar de finale. Die wordt op zaterdagavond gehouden.

Kortom, alles verloopt volgens plan voor de in Friesland geboren zanger/rapper. Hoewel, Klein steeg eerst als een gek in de bookmakerslijstjes, maar zakt sinds een week weer weg. Dat gebeurde nadat de eerste beelden van zijn repetities naar buiten kwamen. Wat Klein vindt van de bookmakers? "Ze kunnen me aan m'n reet roesten", aldus de zanger voor de camera.

'Denk 'ie dat 'ie heilig is of zo?'

Ook bij Vandaag Inside komt Klein ter sprake. In de uitzending - zijn optreden tijdens de halve finale is op dat moment nog niet geweest - haalt tafelgast Albert Verlinde uit naar de artiest.

"Ik denk: vanavond haalt 'ie wel", aldus Albert. "Ik denk wel dat dit lukt. Maar zaterdag, om de top-10 te halen... Ik vind het een beetje een verwend mannetje geworden. In het begin dacht ik: wat leuk, dat liedje, jong Nederland gaat helemaal los. Hij had een mooi verhaal, heel sympathiek en alles. En de laatste dagen is het ineens die bookmakers. Als je hoog staat is het fantastisch, maar als je zakt."

Wilfred Genee haakt in en haalt de uitspraak van Klein aan waarin hij z'n pijlen richtte op de bookmakers. "Dat moet je niet doen", reageert Verlinde. "En volgens mij heeft de organisatie hem ook niet meer in de hand. Denkt 'ie dat 'ie heilig is of zo? Dat hij alles kan roepen nu. Dus ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren nu. Ik denk dat hij de top-10 met moeite haalt eigenlijk."

'Weerzinwekkend'

Niet veel later reageren de mannen op het optreden van Joost, die rond 23:30 te zien was, tegelijkertijd met Vandaag Inside.

Albert: "Hij heeft een fantastische act neergezet. Ik weet niet hoe hij in de huiskamer overkomt, maar hij deed echt alsof 'ie in een enorm stadion aan het zingen was, dat deed hij echt fantastisch. Hij heeft echt wel laten zien wat hij in huis heeft. Eerlijk is eerlijk."

Genee: "Johan?"

Johan: "Weerzinwekkend."

Van der Gijp: "Is toch leuk gedaan?"

Genee: "Top gedaan!"

Kortom, de meningen zijn verdeeld in de VI-studio.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst