Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OMT-advies: 'Twee weken lockdown, daarna geen toegang meer bij negatieve test'

Het Outbreak Management Team (OMT) is gisteren bij elkaar gekomen om het demissionaire kabinet van een spoedadvies te voorzien. De uitkomst? Het OMT adviseert onder andere een lockdown van twee weken.

OMT

Bronnen melden aan NOS dat het OMT ‘lockdown-achtige maatregelen’ adviseert aan het demissionaire kabinet. Dit om de stijgende cijfers te laten dalen. Evenementen schrappen, bioscopen en theaters op slot, sluitingstijden horeca beperken en de groepsgrootte aanscherpen. De scholen zouden volgens het OMT wel open kunnen blijven.

Daarnaast zou het OMT het 3G-beleid (toegang via QR voor gevaccineerden, volk met een herstelbewijs en negatief geteste mensen) na deze lockdown willen terugschroeven naar een 2G-beleid. Mensen met een negatieve test zouden dan niet meer welkom zijn in restaurants, kroegen, bioscopen en dergelijke.

Persconferentie

Of het kabinet het advies van het OMT daadwerkelijk opvolgt, en dus een korte lockdown afkondigt, is nog niet duidelijk. Vandaag zijn er nog allerlei overleggen en vrijdag is er weer een persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge.

Nieuws
  • NOS, Tipsenweetjes
  • Pro Shots/Koen Laureij