Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Pieter Omtzigt en Wolter Kroes.

Pieter Omtzigt

De winnaar: Pieter Omtzigt

Niets zo irritant als politici die ’s avonds een hol statement de wereld in slingeren. Tijdens het Netflixen even pauzeren, op nu.nl kijken en het betreffende incident vluchtig veroordelen op X. Zo, de serie kan weer op play en terwijl in de bak paprikachips wordt gegraaid stromen de likes binnen. En vervolgens gebeurt er niets.

Zo ging dat uiteraard ook weer rond de excessen met oud en nieuw. Ook Pieter Omtzigt sprak zijn ongenoegen uit, maar kwam óók met een voorstel: het dragen van bivakmutsen verbieden tijdens de jaarwisseling. Dat idee opperde hij eerder rond risicovolle voetbalwedstrijden en demonstraties. De maatregel zal het idiote gedrag van relzuchtige lieden echt niet stoppen, maar het maakt het de autoriteiten waarschijnlijk wel makkelijker om op te treden. Prima voorstel dus, nu niet gaan Netflixen, aan de slag ermee!

De verliezer: Wolter Kroes

Hij bracht zelf naar buiten dat hij een flink verkeersongeval had veroorzaakt en dan is het wachten tot RTL Boulevard belt. Openhartig deed Wolter Kroes zijn verhaal: het regende pijpenstelen en hij wilde de ruitenwissels harder zetten en voor hij het wist, naderde hij een kruispunt. “Ik ben waarschijnlijk door rood heen gereden zonder dat ik het in de gaten had.” Ai.

Het was een mooi staaltje damage control, maar volgens de concurrenten van Shownieuws zit de zanger toch in de problemen. Er was weliswaar alleen blikschade (twee auto’s total loss) en hij is allrisk verzekerd, maar die vlieger gaat niet op bij een strafbaar feit en is dat is door rood rijden natuurlijk wel. Wordt dat laatste bewezen, dan krijgt het ongeluk een duur staartje voor hem. Onbekend is of Kroes tijdens het ongeluk cruise control reed.

Misdaad
  • NL Beeld