Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Alec Baldwin reageert op dodelijk schietincident: ‘Ik werk volledig mee aan het onderzoek’

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin schoot donderdag op de filmset van Rust cameraregisseur Halyna Hutchins (42) neer. Het wapen had geladen moeten zijn met losse flodders. Op Twitter reageert de acteur voor het eerst op het fatale ongeval: “Mijn hart is gebroken.”

Alec Baldwin

“Er zijn geen woorden om mijn schok en verdriet over te brengen over het tragische ongeval dat Halyna Hutchins het leven kostte”, schrijft Baldwin op Twitter. "Ze was een echtgenote, moeder en diep bewonderde collega van ons.”

“Ik werk volledig mee aan het politieonderzoek om te onderzoeken hoe deze tragedie heeft plaatsgevonden en ik heb contact met haar man. Ik bied hem en zijn familie steun aan. Mijn hart is gebroken voor haar man, hun zoon en iedereen die Halyna kende en liefhad.”

Na het schietincident donderdag werd Hutchins per helikopter overgebracht naar het University of New Mexico Hospital, waar zij aan haar verwondingen overleed. Ook regisseur Joel Souza (48) werd geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Op Twitter liet actrice Frances Fisher, die ook meewerkte aan de film, weten dat Souza inmiddels uit het ziekenhuis is.

Het onderzoek

Baldwin werd donderdag ondervraagd door de politie, zo bevestigt Juan Ríos, woordvoerder van de politie van Santa Fe, aan The Hollywood Reporter. Het bewijs wordt momenteel nog steeds verzameld en er zijn geen aanklachten ingediend.

Nieuws
  • Hollywood Reporter, Twitter
  • BrunoPress