Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Glory 79 komt eraan en je kijkt het gratis via KIJK.nl!

Super Sunday is natuurlijk leuk en aardig, maar wij kijken deze week vooral uit naar zaterdagavond. Vanaf 18.00 zitten wij namelijk aan de buis gekluisterd voor Glory 79. En dankzij KIJK kan dat helemaal gratis. 

Glory 79 komt eraan en je kijkt het gratis via KIJK.nl!

Zaterdag om 18.00 kruipen wij achter de televisie voor Glory 79, het voorprogramma voor Collision 3 met een paar flinke namen. De headliner tussen de Azerbeidzjaan Alim Nabiyev en de Amerikaanse Troy Jones is vooral een knokpartij om naar uit te kijken. Van de 14 gevechten die Jones heeft gewonnen, eindigden er 11 nadat het licht uitging bij zijn tegenstander. Kortom, Jones is een ouderwetste knockout-artist. Zijn tegenstander Nabiyev brengt met 49 gewonnen gevechten een stuk meer ervaring in het kickboksen met zich mee, en mocht zich in het verleden zelfs wereldkampioen Light Heavyweight in Muay Thai noemen. Beide heren zitten consistent in de top 10 van de welterweight-divisie, dus dit belooft een knaller te worden.

Naast het gevecht tussen Nabiyev en Jones, wordt er ook nog in een aantal andere divisies gevochten. Het volledige programma voor Glory 79 is als volgt:

  1. Nabiyev - Jones (weltergewicht)
  2. Adamchuk - Ulianov (feathergewicht)
  3. Baker - Serkan (middelgewicht)
  4. Koprivlenski - Gazani (lichtgewicht)

Collision 3

Alsof dat niet genoeg is, plakt Glory meteen nog even Collision 3 aan de avond vast, met niemand minder dan Rico Verhoeven op de fight card. Nadat Alistair Overeem wegens een blessure moest afhaken, neemt de Nederlander het dit weekend in de Gelredome op tegen Jamal Ben Saddik, met als inzet de wereldtitel. De Belg is de laatste die Verhoeven wist te verslaan, alweer dik tien jaar geleden. De vorige keer dat de twee tegenover elkaar stonden, in december 2017 in Ahoy in Rotterdam, sloeg Verhoeven zijn Belgische tegenstander in de vijfde ronde knock-out. Ook toen was de inzet de Glory-wereldtitel in het zwaargewicht. Voor dit gevecht moet je natuurlijk wel lappen, maar met Rico en Jamal in de ring is het iedere cent waard.

Je ziet Glory 79 op vrijdag 23 oktober vanaf 18.00 op KIJK!