Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

R. Kelly schuldig bevonden aan misbruik, mensenhandel en afpersing

De Amerikaanse R&B-zangeres R. Kelly is schuldig bevonden aan mensenhandel. Hij stuurde een groep mannen aan die tientallen jaren verschillende vrouwen en meisjes misbruikte.

R. Kelly schuldig bevonden aan misbruik, mensenhandel en afpersing

R. Kelly hoorde gisteren in de rechtszaal in New York hoe de twaalfkoppige jury hem schuldig verklaarde. Na een vijf weken lange rechtszaak was het een relatief korte ontknoping. Achteraf bedankte de aanklager de elf slachtoffers die een getuigenis afgelegd hebben tijdens het proces.

Mensenhandel

De zanger is onder andere beschuldigd van mensenhandel. Kelly maakte misbruik van zijn beroemdheid om vrouwen en meisjes naar zich toe te trekken. Vervolgens werden de slachtoffers onder dwang in voertuigen van locatie naar locatie gebracht waar ze door verschillende personen werden misbruikt.

Voor de slachtoffers die in de rechtszaal verschenen was het een uiterst zware periode. “Ik ben jarenlang aangevallen omdat ik me heb uitgesproken over het misbruik dat me is aangedaan door dat roofdier", schreef één van hen na afloop van de rechtszaak op Instagram. "Je uitspreken over misbruik is niet makkelijk, zeker niet als de dader heel bekend is. Maar ik heb het gedaan. Ik ben zo dankbaar dat ik daarmee een stem kon zijn voor degenen die de moed niet hadden.”

Zelf was Kelly het niet eens met het vonnis. De zanger blijft volhouden dat hij compleet onschuldig is. Op Facebook plaatste hij een kort dankbericht voor zijn fans, van wie sommigen buiten de rechtszaal protesteerden tegen het oordeel van de jury.

Meerdere aanklachten

Kelly heeft nog geen celstraf opgelegd gekregen voor de misdrijven. Het uiteindelijke vonnis volgt pas op 4 mei 2022. In de tussentijd moet de zanger nog in verschillende staten voor de rechter verschijnen. Hij wordt onder andere nog verdacht van kindermisbruik en vervalsing van een identiteitsbewijs om met een minderjarige te trouwen.

Misdaad
  • NOS, telegraaf.nl
  • Pro Shots