doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Verzoek tot vrijlating R. Kelly na mishandeling in gevangenis afgewezen

Nadat R Kelly voor verdenking van het misbruik van meerdere vrouwen in de gevangenis terechtkwam, werd hij door zijn medegevangenen mishandeld. De zanger diende achteraf een verzoek in om vrijgelaten te worden, maar dat werd geweigerd.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Verzoek tot vrijlating R. Kelly na mishandeling in gevangenis afgewezen

Het ongeval vond plaats in augustus van dit jaar. Verschillende medegedetineerden vielen de 53-jarige zanger aan, terwijl er personeel in de buurt was. De advocaten van de zanger gaven aan dat de bewaking in de gevangenis te lang wachtte met ingrijpen. Omdat R. Kelly zich zorgen maakte over zijn veiligheid, hebben zijn advocaten een verzoek tot vrijlating ingediend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vrijlating zou de zanger ook helpen in de voorbereiding op zijn proces. Op dit moment mogen er geen mensen op bezoek komen, waardoor veel contact met zijn advocaten schriftelijk afgehandeld moet worden. R. Kelly is echter een analfabeet, waardoor hij zonder persoonlijk contact moeite heeft met de voorbereiding op het proces.

Eerdere verzoeken

Dit is niet het eerste verzoek tot vrijlating dat de 53-jarige heeft ingediend. Hij heeft al vaker en om verschillende redenen gevraagd om vrijgelaten te worden, maar tot nu toe zijn alle verzoeken afgewezen.

Laatste nieuws