Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Omtzigt-bedreiger Danny V. krijgt toch celstraf

De 27-jarige Corona-activist Danny V. heeft vier maanden celstraf gekregen, waarvan twee voorwaardelijk, omdat hij vorige zomer dreigde Pieter Omtzigt ‘dood te slaan’ op het Plein voor de Tweede Kamer.

Omtzigt-bedreiger Danny V. krijgt toch celstraf

V. zou eigenlijk vier maanden voorwaardelijke celstraf krijgen, maar dat was volgens het Openbaar Ministerie een te lage sanctie. De Limburgse corona-activist leek de zaak destijds niet al te serieus te nemen, Hij gebruikte bijvoorbeeld de rechtbanktekening die van hem werd gemaakt als profielfoto op social media. Het OM besloot daarom in hoger beroep te gaan, met de eis V. zijn straf ook daadwerkelijk zou uitzitten.

‘Satanisten’

Op de dag van het incident was Danny V. op de terugweg van een demonstratie, toen hij met vrienden besloot wat te gaan drinken op het Plein bij de Tweede Kamer. Op het moment van de confrontatie had de Limburger al behoorlijk diep in het glaasje gekeken. “Ik had al redelijk wat bier gedronken”, verklaarde V. daarover in een eerdere zitting. “We hadden eerst gedemonstreerd op de Vijverberg, daar was al van alles misgegaan met de politie.”

Op het Plein liep toevallig Pieter Omtzigt langs, die door de groep vrienden werd herkend. Ze liepen op hem af en begonnen hem uit te schelden. “Waarom verraad je ons allemaal?”, riep V. naar de CDA-politicus, waarna hij hem uitschold voor ‘kankerhond’ en ‘kankermongool’ en daarna dreigde dat hij Omtzigt ‘dood zou slaan’. Andere mensen uit de groep van Danny riepen termen als ‘Deep State’ en ‘Satanisten’ naar de politicus.

V. zou volgens het Gerechtshof een ‘ernstig belast verleden’ hebben. Om die reden is er uiteindelijk voor gekozen om hem twee maanden celstraf te geven in plaats van de geëiste vier.

Misdaad
  • AD
  • Videostill