Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pieter Omtzigt keert definitief niet terug bij CDA, gaat onafhankelijk verder

De politicus gaat onafhankelijk verder als Groep Omtzigt.

Omtzigt

Afgelopen juni stapte Pieter Omtzigt uit het CDA na het lekken van de vernietigende memo die hij als CDA-kamerlid schreef over zijn ervaringen binnen de partij. Sindsdien zat de politicus een half jaar lang thuis met een burn-out. En hoewel zijn ex-collega's hoopten dat hij nog zou terugkeren, sluit Omtzigt zijn terugkeer nu definitief uit. Sterker nog, hij gaat onafhankelijk verder als Groep Omtzigt.

Zelfde idealen

"Ik heb nog steeds de idealen waarvoor ik gekozen ben", vertelt Omtzigt in een exclusief interview met Tubantia. "En daarmee kan ik, helaas, niet anders dan alleen verdergaan."

Omtzigt stapte destijds kort na het lekken van de memo op, maar hij stelt nu dat hij misschien zelf ook wel was vertrokken als die niet was gelekt. "Er was natuurlijk al heel veel gebeurd", zo vertelt hij in het interview. "Nadat ik thuis was komen te zitten, waren daar de kabinetsnotities en is naar buiten gekomen hoe er met mij werd omgegaan, inclusief het verhaal ‘Functie elders’. Het hele complex dat op tafel lag was voor mij voldoende om te zeggen dat ik zo niet verder kan.”

Groep Omtzigt

Zijn vertrek bij het CDA betekende niet meteen het einde van zijn carrière. Met Groep Omtzigt hoopt hij onafhankelijk alsnog een steentje te kunnen bijdragen in de Nederlandse politiek. "Op dit moment richt ik geen partij op. Maar ik hoop met mijn inhoudelijke inbreng en voorstellen een bijdrage te leveren aan de richting die we met Nederland opgaan.”

Hij staat er eventueel nog wel voor open om samen te werken met zijn ex-collega's van het CDA. "Ik wil samenwerken met alle partijen die de idealen hebben die in de buurt liggen van die van mij. Daar zal het CDA zeker bij zijn. Aan mijn kant is er de bereidheid om samen te werken en ik hoop dat dit met meer partijen lukt", aldus de Enschedese politicus.

Nieuws
  • NU, Tubantia
  • Brunopress