Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Miami Grand Prix keert zich tegen Donald Trump 

De organisatie achter een van de meest smakeloze races op de kalender staat lijnrecht tegenover de voormalig president. In een officieel dwangbevel vraagt Miami The Donald af te zien van het gebruik van een VIP-suite op het parkeerplaatscircuit. 

Miami Grand Prix keert zich tegen Donald Trump 

Politiek en sport moeten eigenlijk niet samengaan. Toch is dat vaak het geval: van een bezoekje door een democratisch gekozen staatshoofd tot het actief sportswashen door de dictator van een bruut regime. In de Formule 1 is dat uiteraard niet anders. Kijk bijvoorbeeld maar naar de bizarre PR rond de Grand Prix van Saoedi Arabië.

Aan de andere kant van de grote plas is echter voorlopig een rem gezet op politieke activiteiten. De organisatie achter de nephavenrace rond een footballstadion heeft zich namelijk lijnrecht tegenover de presidentiële campagne van ene Donald Trump opgesteld.

Fundraiser

De organisatie was te weten gekomen dat de campagne van Trump een VIP-suite op het circuit had willen gebruiken voor een politiek evenement, een zogeheten fundraiser. Door de verkoop van tickets tot de suite van 250.000 dollar per stuk zou er geld ingezameld worden om de campagne te ondersteunen. In een brief aan Trump-vertrouweling Steven Witkoff maakte de promotor duidelijk dat dit niet de bedoeling was, zo meldt de Washington Post:

"Het is onder onze aandacht gebracht dat u de Paddock Club Rooftop Suite voor politieke doeleinden zou kunnen gebruiken, namelijk het ophalen van geld voor een federale verkiezing met $250.000 per ticket, wat duidelijk in strijd is met de licentieovereenkomst van de Miami Grand Prix-suite. Als dit waar is, dan spijt het ons u te informeren dat uw suite licentie ingetrokken zal worden, u zal niet toegestaan worden op enig moment de race bij te wonen, en wij zullen u volledig terugbetalen."

No politics, please

De dwingende brief van Miami's promotor heeft waarschijnlijk weinig te maken met de specifieke politieke stroming die meneer Trump aanhangt. De suites zijn simpelweg niet bedoeld voor politieke evenementen van welke aard dan ook. In een overwegend 'rode' staat zoals Florida is de kans dat hij warm ontvangen wordt bovendien vrij hoog.

Het is niet bekend of Trump ook zonder het geplande evenement alsnog aanwezig zal zijn tijdens de race.

Sport
  • Autobahn
  • NL Beeld / Capital Pictures