Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Relatie Henk Krol strandde na pikante slaapkamerwensen: 'Ik heb het wel geprobeerd'

Voor Henk hoeft het allemaal niet zo spannend.

Henk Krol

Krol is vandaag de dag vooral bekend als politicus. Jarenlang maakte hij furore als het gezicht van 50PLUS, maar in 2020, na bijna 10 jaar, verliet hij de 'oudemensenpartij' na een aantal conflicten. Afgelopen verkiezingen stond Krol als nummer twee op de lijst van BVNL, de partij van Wybren van Haga. Die partij behaalde echter nul zetels.

Blijft Krol nu ver weg van de media? Zeker niet. De beste man weet met zijn uitspraken altijd wel wat media te roeren, bijvoorbeeld als het over zijn slaapkameravonturen gaat.

Leer

Of in dit geval: de avonturen die hij juist niet had. In weekblad Story vertelt Krol namelijk de reden dat hij zijn relatie met Joop Boonstra verbrak. Samen met Boonstra richtte Krol in 1979 de Gaykrant op, maar het blad sneuvelde in 2013 omdat een van Krols bedrijven Best Publishing Group (BPG) schulden had bij de belastingdienst.

Boonstra en Krol hadden 24 jaar een relatie, maar gingen vele jaren geleden uit elkaar. Waarom? Vanwege de seksuele voorkeuren van Joop, onthult Krol.

"Joop kreeg op een gegeven moment interesses die ik niet had. Hij raakte opgewonden van alles wat met leer te maken had en ging de leer-scene in", aldus Krol, die wel degelijk even aan dat wereldje heeft geroken. De politicus ging naar speciale feesten en droeg een 'leren jackje en zo'n broek'. Alleen had hij daar niks mee. Hetzelfde geldt voor sm, legt hij uit.

Henk: "Op den duur heb ik tegen Joop gezegd: Als dit is wat je wil, dan kunnen we niet samen verder." En zo geschiedde.

Joop Boonstra (73) overleed in 2022 aan de complicaties van diabetes.

Bed and breakfast

Krol zit tegenwoordig dus niet meer in de Tweede Kamer. Ook trok hij enkele jaren geleden de stekker uit een ander projectje, een bed and breakfast in de bossen bij het Brabantse Best. Daar moest de politie optreden na meldingen van een lachgasfeest en prostitutie. Krol was daar overigens niet bij aanwezig en bracht de misstanden zelf naar buiten via de media. Kort daarop werd de samenwerking - Krol was geen eigenaar, maar gastheer - met het bedrijf in Best verbroken. Plannen voor een nieuwe bed and breakfast kwamen nooit van de grond.

Entertainment
  • Story
  • NL Beeld / Patrick van Emst