Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tien agenten in actie na 'treinvernedering' Tim Hofman

Hofman bevond zich in 'dreigende situatie'.

Tim Hofman

BNNVARA-man Tim Hofman is regelmatig het doelwit van mensen die een bloedhekel aan hem hebben. Vaak gaat het om online berichten of bedreigingen, maar zo nu en dan wordt het serieuzer en ontstaan er onveilige situaties. Zo werd Hofman in 2017 zelfs aangevallen. Tims kaak werd toen gebroken door Nijmeegse vastgoedhandelaar Ton Hendriks tijdens de opnames van BOOS, het programma waarmee de presentator misstanden aan de kaak stelt.

Sindsdien neemt Hofman ook beveiligers mee als hij op pad gaat voor zijn programma. Verder gaf hij in meerdere interviews aan dat hij weigert iets aan te passen aan zijn programma. Hij is en blijft de zogeheten luis in de pels.

Mislukte aanslag

Afgelopen 6 september werd hij daardoor echter doelwit van een man met een pistool. De man liep 's avonds het pand van BNNVARA in Hilversum binnen, waarop de politie werd ingeschakeld. De verdachte zit nog steeds vast.

Later bleek dat de man Hofman om het leven wilde brengen. Hij had een omgebouwd alarmpistool en een mes bij zich. Zijn motief bleef in eerste instantie onduidelijk, maar Tim Hofman onthulde later dat de man het op hem voorzien had omdat de presentator 'te woke' en 'extreem links' zou zijn.

Treinincident

Een behoorlijk schokkend incident natuurlijk. En tevens de reden dat Hofman sindsdien rondloopt met een noodknop om zijn nek. Als de tv-maker daarop drukt, krijgt de politie een seintje dat een aantal agenten als de wiedeweerga naar de plek des onheils moet komen.

In gesprek met het AD onthult Tim Hofman dat hij die knop laatst voor het eerst heeft gebruikt.

"Laatst toevallig, een akkefietje in de trein. Twee gasten waren me aan het vernederen voor de hele coupé. Ik werd er schijtziek van", aldus Hofman, die de situatie beschrijft als 'dreigend'.

Zelf is Hofman geen vechtsportheld, zegt hij. Bovendien zou een vechtpartij breed uitgemeten worden in de media en daar heeft hij naar eigen zeggen helemaal geen zin in. En dus drukte hij op de noodknop. Het gevolg: in no time stond er een legertje agenten klaar.

Bang was Tim niet. "Blijkbaar is het al zo normaal in mijn leven dat ik regelmatig beschimpt word", legt hij uit. "Maar nogmaals: mijn werk ís ook conflict, ik sta regelmatig tegenover grote gasten. Het hoort erbij."

Entertainment
  • AD, Mediacourant
  • NL Beeld / Patrick van Emst