Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man (42) die BNNVARA-gebouw in liep om Tim Hofman om het leven te brengen hoort straf

Op 6 september 2023 liep er een gewapende man het BNNVARA-gebouw op het Mediapark in Hilversum binnen en zei tegen de beveiliger dat hij Hofman om het leven wilde brengen. 

Tim Hofman

Chris T. uit Breda is vandaag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden voor de poging tot moord op BOOS-presentator Tim Hofman.

In de avond van 6 september 2023 liep Bredanaar T. het BNNVARA-gebouw in Hilversum binnen met als doel om de Hofman-telg te doden. De man was al eens eerder die dag langs geweest om een zogenaamde ontmoeting en foto met Tim te regelen, maar werd weggestuurd.

Ondanks het feit dat T. niet in de buurt is geweest van Hofman en er niet eens geschoten werd, is er volgens de rechtbank zeker wel sprake van poging tot moord.

Dit doordat Chris T. de eerste stappen van zijn plan daadwerkelijk heeft uitgevoerd. Daarnaast zou de inmiddels veroordeelde man uit Breda zelf hebben toegegeven dat hij Tim zou hebben neergeschoten als hij oog in oog had gestaan met de presentator.

Hofman liet zich een halfjaar na de heftige gebeurtenis uit in de podcast BROERS van zijn twee broertjes, Rijk en Sam.

"Ja, wat moet ik erover zeggen? Er kwam een man naar mijn werk, twee keer, met een pistool, wilde me doodschieten. In het politiedossier staat dat 'ie mij door m'n hoofd en mijn borst ging schieten. Hij zegt ook: als ik hem had gezien, was het gelukt. Dan had hij het echt gedaan. Maar ze hebben hem weggestuurd die eerste keer. Die tweede keer dacht 'ie: nou ja, gaat waarschijnlijk toch niet lukken, dus eh, i don't know, ik ga naar huis Lingo kijken. En toen heeft hij zijn wapen ingeleverd en toen is hij gearresteerd."

'Een beetje vergeten'

Inmiddels lijkt Tim Hofman er nog een stuk nonchalanter mee om te gaan. Zo liet hij woensdag weten in het radioprogramma Spraakmakers dat hij 'een beetje vergeten' was dat de uitspraak van Chris T. diezelfde dag was.

"Ik wens die man heel veel zorg toe en ga door met wat ik aan het doen was", aldus de presentator. Hofman liet eerder al weten dat hij niet hoopt dat T. een hoge gevangenisstraf zou krijgen, maar gewoon de juiste hulp.

Of dit de uitspraak is waar hij dan op doelde, is onduidelijk. De BOOS-presentator heeft na de uitspraak nog niet gereageerd. Onbekend is of hij dit überhaupt gaat doen.

Entertainment
  • Nu.nl, Spraakmakers, BROERS
  • NL Beeld / Patrick van Emst