Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kaag knijpt ertussenuit: vliegt weg van Algemene Politieke Beschouwingen

De Algemene Politieke Beschouwingen komen er weer aan. Toch wel één van de belangrijkere debatten van het jaar, maar niet iedereen is dit keer aanwezig.

Kaag knijpt ertussenuit: vliegt weg van Algemene Politieke Beschouwingen

Gisteren vroeg Geert Wilders of Sigrid Kaag toevallig aan wilde schuiven bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Dat is immers een vrij belangrijk debat, waar elke minister en lijsttrekker wordt verwacht. Het gerucht ging dat de D66-leider én minister van Buitenlandse Zaken er niet bij zou zijn, dus Wilders vroeg of ze zo vriendelijk wilde zijn of ze haar aanwezigheid alsnog wilde bevestigen. Die brief kwam er, maar de bevestiging niet.

“Ik zal op 22 en 23 september a.s. naar New York reizen om deel te nemen aan de Algemene Vereniging van de Verenigde naties. Ik zal dus niet aanwezig zijn bij de Algemene Politieke Beschouwingen”, schrijft Kaag.

Reactie Wilders

De brief schoot bij Geert Wilders in het verkeerde keelgat. “Nederland interesseert haar niets", reageert de PVV-leider op Twitter. "Dit is onaanvaardbaar. Ze moet aftreden.”

Terugkeer van Omtzigt

Kaag mag dan niet bij de beschouwingen zijn, maar vandaag is ze nog in de Kamer, waar een teruggekeerde Pieter Omtzigt haar op dit moment het vuur aan de schenen legt over de situatie in Afghanistan. Het onafhankelijke Kamerlid besloot bij zijn terugkeer meteen de pijlen op Buitenlandse Zaken te richten en het draaiboek voor de evacuatie uit Kabul aan te vragen. Ook wilde hij weten wat er met Frankrijk besproken is, omdat Nederland hun aanbod om onze ambtenaren te evacueren heeft afgeslagen.

Nieuws
  • Pro Shots