Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Joling haalt snoeihard uit naar politica: 'Die staat straks met Hamas te dansen'

Niet veel BN'ers spreken zich uit wat betreft hun politieke voorkeur. Gerard Joling wel. En hoe.

Joling

Joling is een VVD'er, al hekelt hij het feit dat de partij van Rutte de afgelopen jaren naar links is afgedwaald. Vooral omdat de VVD volgens de zanger zijn oren liet hangen naar D66, die andere regeringspartij uit Rutte IV.

Bij talkshow BEAU blikte Joling maanden geleden vooruit op de verkiezingen. Daarbij stelde hij zelfs dat hij zou verhuizen als Frans Timmermans, 'Klimaatpaus' en tegenwoordig leider van de PvdA/GroenLinks-combinatie, premier zou worden. En ook Kaag kreeg er toen al van langs; zij heeft er een 'redelijke bende' van gemaakt, aldus Joling destijds. Inmiddels is Kaag opgestapt als D66-leider, maar dat betekent niet dat Gerard Joling milder voor haar is geworden. Integendeel.

'Dansen met Hamas'

Deze week begon Sigrid Kaag als VN-coördinator humanitaire hulp en wederopbouw in Gaza. Volgens sommigen is ze daar geschikt voor, omdat ze al eerder voor de VN werkte, zes talen spreekt, waaronder Arabisch en al eerder als diplomaat in het Midden-Oosten werkte.

Maar Gerard ziet dat anders. "En die staat straks met Hamas te dansen daar op een tafel in de Gazastrook", zegt hij aan tafel bij VI-spin off De Oranjewinter "Ik vind het doodeng dit."

"Kijk nou uit wat je zegt, Gerard", reageert presentatrice Hélène Hendriks.

Met het 'dansen op tafel' doelt de zanger natuurlijk op het fragment waarin Kaag een tafel opklimt na de exitpolls bij de verkiezingen in 2021.

Verder noemt Joling Kaag nog een 'klimaathypocriet', doelend op haar vlieggewoontes.

Entertainment
  • De Oranjewinter, Mediacourant
  • NL Beeld / Arjo Frank