Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gerard Joling: Gordon was 'tijdens die programma's echt verslaafd'

Altijd lachen met Geer en Goor, maar achter de schermen was het volgens één helft van het hysterische duo niet altijd feest.

Gerard Joling

In Nederland kennen we veel legendarische tweetallen; Bassie en Adriaan, Suzan en Freek en natuurlijk... Geer en Goor. Ja oké, dat laatste duo is al een tijdje geen duo meer. De twee vlogen elkaar de afgelopen jaren zelfs regelmatig in de (in Istanboel gekochte) haren. Toch wordt er nog altijd gespeculeerd over de comeback van het succesvolle televisieformat Joling & Gordon over de vloer.

Zo ook in de De 538 ochtendshow, waar Gerard Joling aanschoof om te lullen over van alles en nog wat, zo ook over een eventuele terugkeer van het programma.

'Nooit echt vrienden geweest'

Maar dat zit er waarschijnlijk niet in. Ten eerste omdat hij Gordon al jaren niet heeft gesproken. De twee bewandelen al tijden hun eigen pad, ieder bij een andere zender. Daarnaast hadden ze weliswaar een heerlijke chemie voor de camera, maar zijn ze volgens Geer 'nooit echt vrienden geweest'.

Natuurlijk was er een hoop lol en werd er altijd heel wat 'gegierd' tijdens het maken van de programma's, legt Joling uit, maar 'je moet niet vergeten dat hij tijdens die programma's echt verslaafd was'. Om die reden vond de zanger het lastig om met Gordon te werken. Geer: "Hij is ongelooflijk wispelturig in zijn karakter."

Tot slot steekt Gerard ook nog wat veren in Goors reet. Gordon is volgens hem namelijk 'erg grappig' en bovendien 'zo snel'.

Helemaal uitsluiten dat er ooit weer een Over de vloer-variant komt, doet Gerard niet in de uitzending van 538, maar de fans moeten er zeker niet op rekenen.

Entertainment
  • 538
  • NL Beeld / Patrick van Emst