Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gerard Joling: 'Met Timmermans aan de macht gaat het land naar de kloten'

Waarom de Stemwijzer doen als je Gerard Joling hebt? De zanger legt uit waarom we vooral niet op 'klimaatpaus' Frans Timmermans moeten stemmen.

Gerard Joling

Aan talkshow-tafels mengt Joling zich vaak zat in discussies over voetbal, politiek of andere zaken. De beste man lult werkelijk waar net zo makkelijk als dat 'ie zingt. Zo ook in het programma van Beau van Erven Dorens.

Daar zat 'Mister Ticket to the Tropics' in eerste instantie om iets te zeggen over RTL4-productie The Masked Singer. Toch kon Joling het niet laten om zich ook maar even uit te spreken over de Nederlandse politiek. De verkiezingen naderen immers met rasse schreden.

'Kaag heeft er een bende van gemaakt'

Van Joling is het bekend dat hij VVD stemt. Dat heeft hij naar eigen zeggen altijd al gedaan. Aan tafel bij Beau zegt hij echter dat Rutte 'zo ontzettend naar D66 ging en over links, dat ik er een beetje misselijk van werd af en toe."

Kaag heeft er wat hem betreft 'een redelijke bende' van gemaakt in de tijd dat D66 en VVD samen regeerden. "Nu schreeuwt ze van de daken dat ze bedreigd is, wat ook heel erg is", aldus Gerard. "Maar het is ook gewoon niet gelukt met mevrouw Kaag."

Een andere politicus waar Joling vrij weinig mee heeft, is Frans Timmermans. Sterker nog, Gerard is bereid Nederland te verlaten als de Pvda/GL-leider het voor het zeggen krijgt.

Joling: "Dan ga ik écht verhuizen. Dan gaat het land naar de kloten kan ik je vertellen. Dat zeg ik uit de grond van m’n hart."

De zanger sluit af met een tip: 'Stem niet links mensen'.

Entertainment
  • Metro Nieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst