Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen weet wat Frans Timmermans met al z'n geld heeft gedaan: 'Dat kan toch niet!'

Zo'n heerlijk sneertje kan je natuurlijk verwachten als je bij Vandaag Inside aanschuift.

Frans Timmermans

Het was gisteravond de beurt aan Frans Timmermans om op bezoek te komen bij VI. De Limburger kwam met veel bombarie terug uit Brussel - Timmermans was jarenlang klimaat-Eurocommissaris en vicevoorzitter van de Europese Commissie - om de GroenLinks/PvdA-samenwerking een smoel te geven. Als lijsttrekker van de linkse combinatie schoof hij gister aan bij Derksen, Genee en Van der Gijp.

En dat was natuurlijk een uitgelezen kans om Timmermans eens even op het spreekwoordelijke hakblok te leggen. Over zijn plannen voor Nederland, het klimaat én over geld.

'Opgegeten'

Frans wil onder meer een 'miljonairstaks' invoeren als hij aan de macht komt. Mensen die veel geld verdienen of hebben verdiend, moeten als het aan Timmermans meer inleveren bij de overheid. Maar hoort hij niet zelf ook bij die groep rijken? Hij heeft immers behoorlijk wat verdiend als Eurocommissaris in Brussel. Jaarlijks zo'n 300.000 euro zelfs.

"Ik ben helaas geen miljonair", lacht de GL/PvdA-man, waar Genee vol ongeloof op reageert.

"Jaweeeeel!" zegt de presentator. "Als je 10 jaar lang 3 ton verdient in Europa, dan moet je toch wel een beetje wat overhouden?"

Van der Gijp kan het ook niet geloven. "Was dat netto?"

"Ja, nou nee, 3 ton was het niet... maar zoiets is het wel", reageert Timmermans.

"Als je dat in 10 jaar niet tot een miljoen kan brengen dan kan je er niks van. Dan doe je wel hele gekke dingen", aldus Genee.

Timmermans: "Dan hebben we het dus uitgegeven. Ja."

"Dat kan toch niet!" stelt Genee, waarna Derksen met een verklaring komt: "Volgens mij heeft 'ie het allemaal opgegeten."

Na wat gelach van de VI-mannen en het aanwezige publiek probeert Timmermans nog wat uitleg te geven. Hij zegt dat hij wel degelijk wat gespaard heeft. Daarnaast heeft hij een nieuw huis in Maastricht aangeschaft. Een mooi optrekje, naar het schijnt, maar of dat alles verklaart? De VI-tafel heeft er zo zijn twijfels bij.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Regiofotografie