Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: is dit nou het beruchte filmpje van Matthijs van Nieuwkerk?

Er was een hoop om te doen, maar inmiddels ligt het veelbesproken filmpje op straat. Althans, als dit 'm is.

Matthijs van Nieuwkerk

Al weken gaat het over 'dat ene Matthijs van Nieuwkerk-filmpje'. Op de video zou wangedrag te zien zijn van de voormalig DWDD-presentator. De beelden zouden zijn geschoten tijdens de repetitie van een DWDD-aflevering, waarbij Van Nieuwkerk volledig uit z'n slof schoot. In de Hilversumse wandelgangen zou 'iedereen' op de hoogte zijn van de beelden, maar tv-kijkend Nederland wist niet dat er zo'n opname bestond. Totdat Eus erover begon in Vandaag Inside.

Özcan Akyol, zoals de schrijver voluit heet, was regelmatig tafelheer bij DWDD en bovendien goed bevriend met Matthijs van Nieuwkerk. Hij verdedigde hem daarom ook toen de presentator onder vuur kwam te liggen. Alleen draaide zijn mening enigszins toen hij naar eigen zeggen een video had gezien, waarin zijn vriend bedenkelijk gedrag vertoonde. Vanaf dat moment wilde iedereen de beelden zien. Daarnaast werd er flink getwijfeld of er überhaupt wel zo'n video bestond. Niemand - afgezien van Eus - had 'm namelijk met eigen ogen gezien.

Is dit 'm?

Maar sinds gister gaat er dan tóch beeldmateriaal rond van een DWDD-redactievergadering. De video wordt uitvoerig gedeeld op social media en men vraagt zich af of dit dan het beruchte filmpje is.

"Eus lieverd, is dit nou het filmpje?" schrijft roddelkoninging Yvonne Coldeweijer onder de beelden, met daarbij twee 'gaapemoji's'. Een begrijpelijke reactie, want zo bijzonder gedraagt Matthijs zich niet in de betreffende setting. De presentator is zakelijk, dat klopt. En bovendien een beetje bozig en geïrriteerd. Maar als dit de aanleiding van alle ophef en speculaties was, dan valt de uiteindelijke onthulling wat tegen (of mee, het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk).

Inmiddels lijkt er iets meer duidelijkheid te zijn over bovenstaande beelden. Zo wordt er gezegd dat de redactievergadering in de gedeelde video opgenomen is voor de documentaire Aan Tafel: achter de schermen van De Wereld Draait Door uit 2015.

Voorlopig niet op tv

Duidelijk is dat Van Nieuwkerk voorlopig niet op tv te zien is. De presentator stond aan de vooravond van een frisse start bij RTL, maar werd toen voor de tweede keer onderwerp van gesprek. De DWDD-man werd door BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler in een interview van fysiek en seksueel grensoverschrijdend gedrag beschuldigd.

Matthijs kwam dezelfde dag nog met een reactie en ontkende de nieuwe aantijgingen. "Ik heb mij niet schuldig gemaakt aan seksueel of fysiek grensoverschrijdend gedrag", aldus Van Nieuwkerk. "Om vandaag van mijn oud-werkgever deze beschuldigingen te lezen, is werkelijk verbijsterend. Kunzeler bewijst zich hiermee een zeer onbetrouwbare (oud-)werkgever."

Niet lang erna vertrok Van Nieuwkerk naar Parijs om even bij te komen van alle ophef. Daar zit de beste man nog steeds.

Entertainment
  • Shownieuws
  • NL Beeld / Regiofotografie