Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Theater houdt rug recht: Theo Maassen treedt op voor volle zaal, ondanks coronaregels

Theater De Liefde en Theo Maassen vs. gemeente Haarlem.

Theo Maassen

Ze zijn er niet uitgekomen, de Haarlemse burgemeester Jos Wienen en Theater De Liefde. Twee shows van Theo Maassen verkochten enige tijd terug in no time uit en de culturele instelling ging er vanuit dat ze op volle capaciteit mochten draaien. Helemaal na het zien van de taferelen op het circuit van Zandvoort. "Toen hadden we er zo genoeg van", aldus De Liefde tegen het AD. "We zaten bij elkaar en zeiden: wat zitten we nou steeds moeilijk te doen en steeds heel erg aardig alle regels op te volgen? Het is mooi geweest."

Voorzitter van het theater Mylou Frencken gaf daarbij aan dat ze gewoon op QR-code controleren bij de deur. Daarnaast stelde Frencken dat Theo Maassen 'vierkant achter' het besluit stond, net als 98% van de bezoekers. Kortom, de culturele instelling was gewoon van plan het feestje door te laten gaan. Met alle stoeltjes bezet.

'Gaan we niet doen'

En daar blijven ze bij, is zojuist bekendgemaakt. Gesprekken met Haarlemse burgemeester Jos Wienen hebben namelijk nergens toe geleid. Volgens de theatervoorzitter is er onder andere geopperd een deel van het publiek vanuit een andere locatie te laten meekijken op een scherm. Geen optie, aldus Frencken. "En het zou een beetje laf zijn om het nu nog helemaal af te blazen."

Kortom, Theo Maassen staat op het podium voor een volle zaal in een theater dat de rug recht houdt.

'Gemeente gaat handhaven'

Hoe de situatie zich verder ontvouwt, zal morgen moeten blijken. De burgemeester heeft het AD in ieder geval laten dat de gemeente 'handhavend zal optreden', al blijft het onduidelijk wat dat precies inhoudt. Een boete kan volgens de laatste berichten oplopen tot duizenden euro's.

Reden voor De Liefde om de boel alsnog af te blazen? Zeker niet. Volgens woordvoerster van het theater Simone Lensink hebben meerdere bezoekers al toegezegd mee te willen betalen aan een eventuele prent. Er zouden zelfs juristen zijn die de zaak juridisch willen steunen, mocht dat nodig zijn.

Theo Maassen treedt op 16 en 17 september op in Theater De Liefde in Haarlem.

Misschien ook voor jou:
Video: Hans Teeuwen gaat niet optreden zolang QR-beleid geldt
Entertainment
  • AD
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl