Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ex-minnares van Theo Maassen onthult hoe hun geheime relatie begon

Mede door Angela Degener kwamen er een hoop beschuldigingen aan het adres van Theo Maassen op straat te liggen. In een open gesprek met Shownieuws onthult ze meer over de relatie die ze met de cabaretier had.

Theo Maassen

Waar Theo Maassen eerder te boek stond als een van de meest gewaardeerde Nederlandse cabaretiers, pakten er ineens donkere wolken samen boven zijn hoofd. Beschuldigingen over vreemdgaan en huiselijk geweld waren daar de oorzaak van.

Bron van alle verhalen zou app-verkeer - 125 duizend woorden - zijn tussen Theo's vrouw en voormalig minnares Angela Degener. Via laatstgenoemde zouden de berichten in handen zijn gekomen van weekblad Privé. Uit de berichten zou onder meer blijken dat Theo de neus van zijn huidige vrouw heeft gebroken tijdens een van zijn vermeende gewelddadige uitspattingen.

Verklaring

Niet veel later kwamen Theo's vrouw, zus en ex met een verklaring naar buiten via het Algemeen Dagblad.

"In eerste instantie reageerden we niet op het artikel omdat wij het blad niet erkennen als serieuze informatiebron”, stelden zij op AD.nl. De vrouwen voelden zich genoodzaakt iets van zich te laten horen, vooral omdat meerdere mediaplatformen met het verhaal aan de haal gingen.

"Het klopt zeker dat we destijds pittige ruzies hebben gehad", aldus Theo's ex, "maar er is nooit iets gebeurd wat het vermelden waard is in roddeltijdschriften."

En ook Theo's huidige vrouw ontkrachtte een aantal zaken. Privé suggereerde dat Theo haar neus zou hebben gebroken, maar ze heeft ‘nog nooit iets gebroken’, zo viel te lezen in de verklaring.

Minnares van Theo reageert

Met de verklaring ging de storm overigens niet liggen. Theo's ex-minnares Angela Degener had zelfs plannen om een podcast-serie te maken over de situatie. Die keutel trok ze echter in. Degener leek afstand te nemen van de media, maar verscheen gister ineens met een uitgebreid interview op Shownieuws.nl.

In het gesprek legt Angela uit dat ze schrok van alle aandacht. En dat ze niet zo goed snapte 'hoe dat werkt met media'. Vervolgens schetst ze een beeld van hoe haar relatie met Theo Maassen is ontstaan.

"Ik wilde eigenlijk in de podcast vertellen hoe het allemaal gekomen is. Dat ik dus niet een of andere homewrecker was die achter getrouwde mannen aanzat. Het was namelijk zo: ik sportte hier in de gym en hij sportte daar ook en we kwamen met elkaar in contact. Toen heeft hij echt negen maanden heel veel werk van me gemaakt. Hij probeerde mijn nummer te krijgen, hij was heel charmant en we werden echt vrienden. Maar ik wilde mijn nummer niet geven want ja, het was een getrouwde man."

Ze ging uiteindelijk toch overstag en ging een relatie aan met de cabaretier. Die duurde twee jaar, maar op een gegeven moment kreeg Theo's toenmalige minnares contact met z'n vrouw.

Angela: "Toen zei ze: 'Ik zit hier thuis inmiddels een week met een gebroken neus'. Dat had ik nooit van hem verwacht."

Met die informatie stapte Angela naar de politie om een melding te doen, maar zonder aangifte van een vermeend slachtoffer - Angela zelf heeft geen nare ervaringen gehad met Maassen - doet de politie daar weinig mee. Daar komt nog bij dat de betrokkenen - Theo's vrouw en ex-vrouw - het verhaal van Angela en het app-verkeer inmiddels tegen lijken te spreken.

Entertainment
  • Shownieuws
  • NL Beeld / Heukers Media