Vrouw, zus en ex komen met verklaring over vermeend wangedrag Theo Maassen

Het bleef lang stil in 'kamp-Maassen'. Tot vanmiddag.
@media (max-width: 679px){#fig-65d5e502aa15e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5e502aa15e img{#fig-65d5e502aa15e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65d5e502aa15e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5e502aa15e img{#fig-65d5e502aa15e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65d5e502aa15e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5e502aa15e img{#fig-65d5e502aa15e img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65d5e502aa15e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5e502aa15e img{#fig-65d5e502aa15e img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Theo Maassen

Een hoop mensen vielen van hun voetstuk de afgelopen jaren. Presentatoren die beschuldigd worden van ongepaste affaires, zangers die over de schreef zouden zijn gegaan en ga zo maar door. Ook Theo Maassen werd ineens onder vuur genomen. In een artikel van weekblad Privé werd de cabaretier beticht van huiselijk geweld, tegen onder andere zijn vrouw en ex-vriendin.

Bron van alle verhalen zou app-verkeer - 125 duizend woorden - zijn tussen Theo's vrouw en en voormalig minnares. Via laatstgenoemde zouden de berichten in handen zijn gekomen van Privé. Uit de berichten zou onder meer blijken dat Theo de neus van zijn huidige vrouw heeft gebroken tijdens een van zijn vermeende gewelddadige uitspattingen.

De bom barstte

Na publicatie barstte de bom, onder andere omdat de VPRO - Theo's werkgever - al lang van de aantijgingen op de hoogte was. Volgens de omroep leverde onderzoek naar de beschuldigingen echter niks op. Vandaar dat Theo aanbleef als presentator van het programma Zomergasten. Meerdere bekende (en minder bekende) Nederlanders lieten zich vervolgens op tv uit over het vermeende wangedrag van de cabaretier.

In 'kamp-Theo' bleef het echter stil. Noch Maassen noch zijn management kwam naar buiten met een verklaring omtrent de publicatie in weekblad Privé. Tot dinsdag 6 februari.

Verklaring vrouw, zus en ex

Vanmiddag is er via Theo's management namelijk een bericht de wereld ingeslingerd. Niet namens Theo zelf, maar namens zijn vrouw, zus en ex.

"In eerste instantie reageerden we niet op het artikel omdat wij het blad niet erkennen als serieuze informatiebron”, stellen zij op AD.nl. De vrouwen voelen zich nu toch genoodzaakt iets van zich te laten horen, vooral omdat meerdere media met het verhaal aan de haal gaan.

"Het klopt zeker dat we destijds pittige ruzies hebben gehad", aldus Theo's ex in de verklaring, "maar er is nooit iets gebeurd wat het vermelden waard is in roddeltijdschriften."

En ook Theo's huidige vrouw Joyce spreekt tegen wat Privé gepubliceerd heeft. Het weekblad suggereerde dat Theo haar neus zou hebben gebroken. Zij heeft echter ‘nog nooit iets gebroken’, zo is te lezen in de verklaring.

Verder stelt Joyce dat ze nooit heeft meegewerkt aan het Privé-artikel. Ook heeft ze naar eigen zeggen geen toestemming gegeven voor de publicatie van het app-verkeer. "De journalist is kwalijk te werk gegaan."

Theo's echtgenote gaat verder niet in op details, maar vindt het wel 'belangrijk om met de buitenwereld te delen dat ik zowel Theo als mezelf niet herken in deze artikelen.'

De zus van Theo stelt dat een Privé-journalist een 'grappig bedoelde opmerking' van haar heeft gebruikt als 'belastende kop' in een artikel. Dat neemt ze hem kwalijk. "Het is stuitend."

Reactie Privé

"Onze verslaggever is keurig te werk gegaan", zegt Privé-hoofdredacteur in een reactie. Hij stelt dat het weekblad de publicatie heeft gebaseerd 'op appberichten die wij hebben ontvangen'.

Journalist Frank Waals heeft ook gereageerd op de verklaring van Theo's vrouw, zus en ex. Waals: "Stuitend is de draai van enkele betrokkenen, waarover we soms niet eens alles hebben gebracht. Echter staan verklaringen netjes op band en heeft onderzoek lang, uitvoerig en grondig plaatsgevonden. Zoals altijd gebruikelijk is te doen. "

  • Nieuws
  • AD
  • NL Beeld / Arjo Frank