Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Matthijs van Nieuwkerk nam minnares Cecile Narinx in de maling’

In Hilversum en omstreken wordt al maanden naarstig gewacht op het ‘onthullende artikel’ over vermeende wanpraktijken van DWDD-icoon Matthijs van Nieuwkerk. Hij zou zich als een tiran hebben gedragen achter de schermen van De Wereld Draait Door en zijn nieuwe programma Matthijs Gaat Door. Daags voor het verschijnen van het langverwachte Volkskrant-artikel, deelt Juice-koningin Yvonne Coldeweijer een tipje van de sluier.

Matthijs van Nieuwkerk

Dat Van Nieuwkerk wel heel amicaal was met een aantal vrouwen dat regelmatig bij DWDD kwam, wordt al langer gefluisterd in de wandelgangen. Hij zou bijvoorbeeld, net als Marco Borsato, wel eens een avontuurtje hebben beleefd met pianiste Iris Hond. Yvonne Coldeweijer noemt nu een nieuwe naam; die van Volkskrant-redactrice Cecile Narinx.

Narinx was in haar tijd als hoofdredactrice van Harper’s Bazaar regelmatig te gast in Van Nieuwkerks talkshow. Achter de schermen zou een romance zijn ontstaan tussen de twee, die leidde tot een affaire van maar liefst drie jaar. Van Nieuwkerk was destijds nog bij zijn eerste vrouw, die hij later verliet voor Tubantia-hoofdredactrice Martha Riemsma. Hij beloofde zijn toenmalige minnares wel om daar verandering in te brengen.

Volgens Coldeweijer ging de affaire tussen Narinx en Van Nieuwkerk zo ver dat de twee aan elkaar beloofden om hun relaties te verbreken en samen verder te gaan. Cecile deed dat ook; in 2017 scheidde Narinx van haar echtgenoot. Van Nieuwkerk zou zich echter nooit aan de ‘belofte’ hebben gehouden. Volgens Coldeweijer is het aankomende Volkskrant-artikel over de gedragingen van Matthijs ook “payback” van Cecile.

Over de ontboezemingen in het Volkskrant-stuk over de presentator is verder nog weinig bekend. De bekende vrienden van Van Nieuwkerk zetten zich schrap voor de onthullingen. Bij Vandaag Inside liet Özcan Akyol weinig los over hoe het Matthijs vergaat in deze spannende tijd. “We horen steeds dat er een artikel aan zit te komen, maar wat er in staat is ons volledig onbekend”, aldus Akyol. Cabaretier Marc-Marie Huijbregts liet eerder al zijn scepsis weten over de zaak. Hij zou achter de schermen nooit iets hebben gemerkt van het vermeende gedrag van Van Nieuwkerk.

Entertainment
  • Life of Yvonne
  • Brunopress.nl