Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Matthijs van Nieuwkerk wildplassend gefotografeerd door paparazzo: 'Heel triest'

Een fotograaf van weekblad Privé achtervolgde de voormalig DWDD-ster en legde een 'privémoment' vast. Dit tot grote woede van onder andere Johan Derksen en Wilfred Genee. 

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk is alweer een tijdje uit de running. Zijn grote comeback op tv werd een dooie mus, aangezien er vlak voor de grote rentree ineens nieuwe verhalen over de presentator werden verteld. Zo zou Van Nieuwkerk een ongepaste relatie hebben gehad met een medewerker en zou hij iemand fysiek te lijf zijn gegaan op de werkvloer. Iets dat Matthijs overigens ten stelligste ontkent.

Maar waar of niet, de RTL- en Videoland-plannen werden direct gecanceld. Keert Van Nieuwkerk ooit nog terug op de Nederlandse beeldbuis? Daar bestaan wat twijfels over. Nederland leek klaar voor zijn comeback, maar de vraag is of de 63-jarige tv-ster het zelf nog ziet zitten na alle ophef. Voorlopig lijkt hij de media vooral te schuwen.

Woont in Den Haag

Maar dat betekent niet dat de media zich hetzelfde opstelt. Sterker, Van Nieuwkerk wordt schijnbaar behoorlijk in de gaten gehouden door de paparazzi. Ook weekblad Privé blijft er bovenop zitten. Een verse publicatie zorgt echter voor ophef.

"Het grote verhaal deze week is wel Matthijs van Nieuwkerk", zegt Jan Uriot in de Privé-podcast. "Die hebben wij gespot. Hij is een nieuw leven begonnen en ik dacht: die man gaat natuurlijk in Parijs wonen."

"Maar dat is niet zo?" vraagt collega Jordi Versteegden.

"Nee, hij is neergestreken in Den Haag, in het Zeeheldenkwartier, zoals dat daar heet. Daar heeft ’ie een huis gekocht van 1,1 miljoen. En daar woont hij nu samen met Martha Riemsma, dat is zijn nieuwe vrouw, vriendin. (...) Onze fotograaf die heeft hem gespot. Ja, ik ga echt die foto’s niet beschrijven, daar moeten de mensen echt het blad voor kopen."

Jordi: "Tipje van de sluier, daar is deze podcast voor: ze maken hem de pis niet lauw, laat ik het zo zeggen."

Wildplassen

Wie het blad heeft gekocht, weet inmiddels dat het om foto's gaat van een wildplassende Matthijs van Nieuwkerk. De Privé-fotograaf heeft de presentator blijkbaar gevolgd naar een parkeerplaats langs de snelweg. Op het moment dat Matthijs z'n 'microfoon' uit z'n broek hing, schoot de paparazzo een paar plaatjes. Weliswaar van achteren, maar toch.

Frappant is bovendien dat dat weekblad zich afvraagt of Van Nieuwkerk zich wederom schuldig heeft gemaakt aan 'grensoverschrijdend gedrag'.

VI gaat los

Wilfred Genee noemt het 'heel triest' dat de presentator zelfs op dit soort momenten wordt vastgelegd door de pers. Collega Derksen is het daar roerend mee eens. Hij vindt het achterlijk dat Van Nieuwkerk daarnaast aan 'de schandpaal wordt genageld' voor zijn plasmomentje, dat bovendien helemaal niet strafbaar is.

Van politie.nl: "Buiten de bebouwde kom is wildplassen vaak niet strafbaar, maar dat is afhankelijk van de plaatselijke verordeningen die zich vaak alleen tot de bebouwde kom beperken."

Entertainment
  • Mediacourant, Privé, VI
  • NL Beeld / Patrick van Emst