Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tesla gaat naast auto's ook robots produceren die boodschappen voor je doen

Tesla, de producent van de yuppenbak der yuppenbakken, gaat naast auto's ook iets anders in productie nemen: robots. En niet zomaar robots, nee, robots die naar de supermarkt gaan om bijvoorbeeld een krat pils op te halen. Of een lekkende kraan fiksen. I-de-aal.

Tesla

De markante Tesla-CEO Elon Musk presenteerde zijn laatste hersenspinsel tijdens de Tesla AI Day-conferentie. De Tesla Bot, zoals de AliExpress-Terminator gaat heten, draait op dezelfde software en artificial intelligence als de autopilot-functie van Tesla-auto's. De stap naar zo'n waggelende robotslaaf is wat dat betreft niet zo groot. Sterker: volgend jaar wil Musk al een werkend prototype uit de doeken doen.

Tesla Bot

Het ding wordt zo'n 1 meter 70 lang, met een scherm als porem. Leuk, interessant, boeiend, maar wat heb je er nou eigenlijk aan? Nou, vrij veel, als het allemaal zo prachtig en fantastisch wordt als Elon ons doet geloven. De uitvinding moet ons zware leven een stuk makkelijker maken, bijvoorbeeld door repetitieve en saaie werkzaamheden van ons over te nemen.

Jij met je pootjes omhoog op de bank voetbal kijken met pils, Tesla Bot richting Appie om de voorraadkast bij te vullen. Prima taakverdeling, niet waar? Naast boodschappen doen, moet de creatie van Musk ook in staat zijn simpele klusjes uit te voeren: stapelen, schroeven aandraaien en ga zo maar door. Karweitjes die je met alle liefde uitbesteedt aan een butler op batterijen.

Gevaar van robots

Het plan van Musk is opvallend te noemen, daar hij enige tijd terug robots als 'grootste risico voor de menselijke beschaving' bestempelde. Maar, zo zegt de Tesla-baas, zijn robots worden 'vriendelijk' en 'makkelijk te overmeesteren'. Bovendien worden de bots zo gemaakt dat ze maar 8 kilometer per uur kunnen wandelen. Wegrennen dan dus altijd nog.

Misschien ook voor jou:
Huub Stapel over genderneutraal Gouden Kalf: 'Het is van de zotte en om van te kotsen'
Nieuws
  • nu.nl
  • Pro Shots/Zuma Press