Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: bijna de helft (48%) van de mannen zou wippen met een (mensachtige) robot

De technologische ontwikkelingen vliegen je in rap tempo om de oren. Tijd dus om de vraag der vragen te beantwoorden: 'Zou je ramptetampen met een robot?' Nieuw onderzoek wijst uit dat veel mannen daar volmondig 'ja' op zouden antwoorden. En dat verbaast ons eigenlijk niks.

Robot

Robots worden namelijk steeds realistischer. Iedereen kent de filmpjes van Boston Dynamics wel. Het Amerikaanse bedrijf dat zich bezigt met engineering en robotica knalt op regelmatige basis video's online met hun creaties: robots die parcours doen, traplopen, dansen. Wat opvalt: ze worden steeds 'mensachtiger' in hun bewegingen en motoriek.

Sexy? Mwah. De creaties van Boston Dynamics bewegen misschien als mensen, en dansen beter dan de meesten, ze hebben nog niet echt een 'sexy fysiek', om het zacht uit te drukken. Geen huid, vreemde vorm, geen gezicht. Maar krijgen ze dat op termijn wel, dan zou het tech-bedrijf prima kunnen overwegen hun business te verleggen naar particulieren. Tenminste, als ze afgaan op de resultaten van een recent gehouden survey.

In de slaapkamer

In het onderzoek werd een groep mensen gevraagd naar hun kijk op robots en de rol die ze zullen innemen in onze maatschappij. Op het gebied van arbeid, dienstverlening en... ketsen natuurlijk! Gewoon, omdat het kan.

En wat blijkt? Robotseks wordt sowieso de normaalste zaak van de wereld, mochten onze mechanische vrienden en vriendinnen wat mensachtiger worden. Maar liefst 42% van de ondervraagden zou openstaan voor zo'n mechanisch wipje. Kijk je alleen naar mannen, dan is het zelfs 48%.

Daarnaast zegt 43% van de mannen niet onwelwillend te staan tegenover een serieuze liefdesrelatie met kunstmatige intelligentie.

Conclusie: sla de WD-40 maar alvast in. Dat kan in de nabije toekomst nog prima van pas komen.

Lifestyle
  • Tidio
  • iStock, jacus