doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Advocaat Peter Plasman: Carlo Heuvelman viel volgens getuigen met hoofd op stoeprand

Advocaat Peter Plasman heeft details naar buiten gebracht over de mishandeling op Mallorca waarbij Carlo Heuvelman om het leven kwam. Volgens Plasman, die verdachte Sanil B. bijstaat, hebben getuigen onder andere verklaard dat Carlo met z'n hoofd op de stoeprand of op de grond geklapt is.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-614a1015dddd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614a1015dddd0 img{#fig-614a1015dddd0 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-614a1015dddd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614a1015dddd0 img{#fig-614a1015dddd0 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-614a1015dddd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614a1015dddd0 img{#fig-614a1015dddd0 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-614a1015dddd0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614a1015dddd0 img{#fig-614a1015dddd0 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Peter Plasman

Plasmans' client Sanil B. is een van de hoofdverdachten in de Mallorca-zaak. Het OM denkt dat hij, samen met Mees T. en Hein B., schuldig is aan de dood van de 27-jarige Carlo Heuvelman. Alledrie de verdachten zitten op dit moment vast.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

'Hij heeft er niets van gezien'

Plasman schoof gisteravond aan bij praatprogramma Op1. De advocaat deed daar een aantal opvallende uitspraken. Te beginnen met het feit dat Sanil B. heeft toegegeven te hebben geschopt en geslagen die bewuste nacht op Mallorca. Peter Plasman: "Hij heeft vandaag nog in de rechtbank gezegd tegen de rechters dat 'ie zich ernstig heeft misdragen."

Even later in het gesprek haalt Plasman aan dat het om twee aparte incidenten op één avond, en dat zijn client Sanil B. bij beide betrokken was. Plasman: "En hij heeft gezegd 'ik heb geschopt en ik heb geslagen'."

Op1-presentator Charles Groenhuijsen: "Heeft hij Carlo Heuvelman geschopt?"

"Eh, nee", aldus Plasman. "Althans, ik kan natuurlijk alleen maar zeggen wat hij daarover zegt, want ik was er niet bij."

Wanneer presentatrice Carrie ten Napel later vraagt of Sanil B. wel heeft gezien wat er is gebeurd met het slachtoffer, verklaart Plasman het volgende: "Hij heeft er niets van gezien." En later: "Er zit bijvoorbeeld één verdachte in het dossier die zegt: 'Ik weet precies wat er gebeurd is, maar ik wacht nog even met dat te gaan zeggen." Het zou hier gaan om Mees T. of Hein B.

Hoofd op de stoeprand

Tot slot wil de advocaat van Sanil B. iets kwijt over een aantal getuigenverklaringen en de rol van de media in de Mallorca-zaak: "Ik wil overigens ook nog wel, omdat dit in de media echt meteen is geworden van 'het slachtoffer Carlo Heuvelman is doodgeschopt'... D'r zijn twee los van elkaar staande getuigen die er vlakbij stonden en die hebben beiden verklaard dat ze Carlo Heuvelman stijl achterover zien vallen, en dat 'ie met z'n, eh, één van de twee zegt: 'hij klapte met z'n hoofd op de stoeprand'. De ander heeft hem zien vallen en zegt: 'hij klapte met z'n hoofd op de grond', was haar waarneming."

Vermoedelijk haalt Plasman de verklaringen aan omdat deze later in de zaak een rol kunnen gaan spelen, bijvoorbeeld in de discussie over de precieze de doodsoorzaak van Carlo.

Dertig getuigenverklaringen

Net zoals Plasman spreekt het OM van twee losse geweldsincidenten op dezelfde avond. Het eerste incident vond plaats in de buurt van een horecagelegenheid in El Arenal. Later viel de groep verdachten op de boulevard bij het strand de 27-jarige Carlo Heuvelman en zijn vrienden aan. Van beide incidenten zijn camerabeelden beschikbaar. Ook hebben dertig personen inmiddels een getuigenverklaring afgelegd. Negen van hen hebben aangifte gedaan tegen de groep.

Glas drinken

Als mogelijke aanleiding voor het geweld op het Spaanse eiland, noemt een van de getuigen een ruzie over een omgestoten bierglas. "Op het politiebureau in Hilversum vertelden ze dat mijn verklaring redelijk overeenkwam met wat ze op de camerabeelden hebben gezien", aldus de betreffende getuige tegen het AD.

Het OM bevestigt noch ontkent deze lezing en doet geen uitspraken over de kwestie. Dit in verband met het lopend onderzoek. Wel is de verwachting dat er naast de drie hoofdverdachten nog meer betrokkenen worden aangehouden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws