Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marco Borsato wordt vervolgd wegens betasten van minderjarig persoon

Het Openbaar Ministerie gaat zanger Marco Borsato vervolgen voor ontucht met een minderjarig persoon. De zanger wordt ervan verdacht het slachtoffer in deze zaak te hebben betast.

Marco Borsato

Er werd in 2021 aangifte gedaan tegen Borsato. Het zou hier gaan om een zedenfeit met een minderjarige. In de jaren daarna heeft de zedenrecherche in opdracht van het OM uitgebreid onderzoek gedaan.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat ze het onderzoeksdossier zorgvuldig hebben bestudeerd. Het OM heeft naar aanleiding van dit onderzoek woensdag besloten om de verdachte te dagvaarden en de zaak aan de rechter voor te leggen.

De advocaat van het slachtoffer, Peter Plasman, heeft kort gereageerd: “De beslissing van het OM was gezien het beschikbare materiaal zonder meer te verwachten”, laat hij weten aan het AD.

Valse aangifte

Ook de advocaat van Borsato, Geert-Jan Knoops, heeft een korte reactie gegeven aan de krant. Hij geeft aan dat de zanger het onbegrijpelijk vindt. Borsato ontkent dan nog steeds: “Hij houdt vol dat er sprake is van smaad, laster en een valse aangifte.”

Verder zouden er volgens Knoops 29 getuigenverklaringen zijn tegen het mogelijke slachtoffer die voor de zanger pleiten, maar het OM wil hier volgens de advocaat niet naar kijken. Het Openbaar Ministerie laat echter weten dat er nog een onderzoek loopt naar de aangifte van smaad en laster. Daarom is er in deze zaak nog geen beslissing genomen.

Voor ontucht met een minderjarige kan je een gevangenisstraf van maximaal zes jaar krijgen.

Entertainment
  • AD, Openbaar Ministerie, RTL Nieuws
  • NL Beeld / Hans de Vries