Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Talitha Muusse: ‘Moest me bij Op1 gedeisd houden over bepaalde politieke partijen’

Heeft Mark Rutte een vinger in de pap?

Talitha Muusse: ‘Moest me bij Op1 gedeisd houden over bepaalde politieke partijen’

Talitha Muusse kwam dit weekend met opmerkelijk nieuws. Volgens de voormalig Op1-presentator zouden bepaalde politieke partijen zich constant bemoeid hebben met de inhoud van de talkshow. Als het over bepaalde partijen ging, zou Muusse zich ‘gedeisd moeten houden’. “Dat is een druk die ik vanaf mijn eerste uitzending heb ervaren”, vertelde ze aan Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen bij Media Inside.

‘Appjes, mailtjes en belletjes’

Volgens Muusse werd er via de makers van de show gemeld dat de partijen het programma niet prettig vonden met haar als presentator. Er zouden ‘appjes, mailtjes en belletjes’ binnengekomen zijn met commentaar op haar werk. “Dan zeiden ze: ’We hebben van die en die politieke partij gehoord dat ze niet taart zijn gaan eten omdat jij bent benoemd als presentator, dus hou je een beetje in’.”

Daar hield het niet op, want Muusse zou verder ook nog aangespoord zijn om oude berichten op haar Twitter weg te halen, omdat die ‘politiek gevoelig’ zouden zijn. "Ik voelde me zeer geïntimideerd door dit krachtenveld en schreef dat ik mijn werk daardoor niet goed kon doen”, sprak Muusse. Ook maakte ze melding bij een vertrouwenspersoon binnen KRO-NCRV, maar daar werd volgens de presentator verder niks mee gedaan.

Begin april plaatste Muusse opnieuw een bericht op Twitter dat kritisch was over de manier waarop demissionair minister-president Mark Rutte omging met Pieter Omtzigt. Daarbij riep de presentatrice haar volgers op om bij het plein in Den Haag te gaan demonstreren. Ook die tweet werd verwijderd, waarna Muusse vertrok bij KRO-NCRV.

Kamervragen

Tijdens de uitzending van Media Inside zat Muusse samen met BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas in de studio. Die liet op Twitter weten dat ze geschokt is en Kamervragen gaat stellen over de situatie. “Politiek mag nooit bepalen wat de media moeten doen.”

Nieuws
  • BrunoPress