Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Jort Kelder beledigt Amerikaanse Ambassadeur - 'extreem onbeschoft'

Gisteravond was de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra op bezoek bij Op1, waar gastheer Jort Kelder met de scepter zwaaide. De presentator maakte daarbij een opmerking over het bestormen van het Capitool, maar dat zorgde voor een hele verontwaardigde reactie bij Hoekstra.

Video: Jort Kelder beledigt Amerikaanse Ambassadeur - 'extreem onbeschoft'

De gasten bij op1 waren uiteraard bezig met het bespreken van de bestorming van het Capitool. “Jullie maken er zo’n drama van. Dit gebeurt elke vier jaar”, sprak Hoekstra, toen Jort hem in de rede viel met een scherpe opmerking. "Elke vier jaar een rel bij het Capitool? Nee toch?” Daarna viel er een bijzonder pijnlijke stilte, want Pete leek helemaal van zijn stuk geslagen door de opmerking van Jort.

Terwijl de ambassadeur eerst nog lacherig deed over de verkiezingsproblemen, kwam er opeens een hele verontwaardigde Hoekstra in beeld. “Ik wil even zeggen dat ik je opmerking extreem onbeschoft vond”, zei hij tegen de presentator. "Volgens mij hebben we het hartstikke duidelijk gemaakt dat dit een verschrikkelijke daad is."

Jort probeerde het gesprek daarna nog naar een ander onderwerp te brengen door een fragment te draaien dat hij aan Hoekstra aanbood als ‘cadeautje’, maar dat mocht allemaal niet baten. Pete was pissed en dat kon Jort niet meer oplossen.

Entertainment
  • Op1
  • BrunoPress