Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoekers: 'Mannen die ruziën met hun partner gaan een stuk sneller dood'

Ben je constant aan het kibbelen met je vrouw of vriendin? Trek de stekker dan vooral uit je relatie. Doe je dat niet, dan betaal je er mogelijk een hoge prijs voor...

Mannen die ruziën met hun partner gaan een stuk sneller dood

Bekvechten om wie de vaatwasser moet legen, bakkeleien over geld, kibbelen over het feit dat je een kratje leegtankt als je gaat pilsen met vrienden, en ga zo maar door. Er zijn zat drijfveren om elkaar voor rotte vis uit te maken, maar er is één goede reden om het niet te doen: je gezondheid.

Uit Israëlisch onderzoek blijkt namelijk dat een relatie met een dame waarvan je nekharen rechtovereind gaan staan ervoor zorgt dat je bijna 20% sneller de pijp uit gaat dan iemand die het wel kan vinden met z’n liefje.

En nee, dat komt niet omdat de haat wederzijds is en de mannen vooral overlijden door een klap met de deegroller of een keukenmes in hun rug. Of van een bakkie thee met een snufje rattengif.

'Net zo slecht als roken'

Het zijn juist zaken als hartziektes waardoor veel ongelukkig gehuwde heren vroegtijdig richtig hemel afreizen. En een slechte relatie heeft daar schijnbaar een behoorlijk effect op, want de invloed van een matig huwelijk op je gezondheid is net zo groot als het effect van roken, aldus de onderzoekers. Een peukje opsteken na is dus dubbel inleveren op je levensduur. Lekker dan.

Dus, zie je het niet meer zitten met je betere helft? Dan kun je haar beter inruilen voor een exemplaar waarmee je het beter kunt vinden, voordat je het loodje legt.

Wat je vooral wel moet doen

Ruzie met je vriendin is dus letterlijk killing. Maar voor wie wel wat langer mee wil gaan, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten, zoals je voeding en genoeg ontspanning. En, zo blijkt uit de cijfertjes van het CBS, rijke mensen leven een stuk langer dan armelui. Dit heeft niet per se met knaken te maken, maar wel met een gezonde levensstijl. Geldgebrek leidt bovendien tot stress, wat dan weer desastreus is voor een gezonde geest en een gezond lijf. Kortom, goede voeding, centen, ontspanning en een topwijf aan je zijde zijn de ingrediënten voor een voorspoedig en vooral lang, lang leven.

Lifestyle
  • dailymail.co.uk
  • Adobe Stock