Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hubert Bruls: ‘Die bal gehakt raakte me echt wel’

De voorzitter van de veiligheidsraad, Hubert Bruls, heeft geklaagd over een kwetsende opmerking. Tijdens een uitzending van Op1 noemde iemand hem ‘een bal gehakt’.

Hubert Bruls: ‘Die bal gehakt raakte me echt wel’

Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen, heeft bij de redactie van Op1 geklaagd over de opmerkingen die een gast eind vorig jaar in het programma heeft gemaakt. Een vuurwerkverkoper, die reageerde op de plannen van de veiligheidsraad (waar Bruls voorzitter van is) noemde de burgemeester een ‘bal gehakt’.

In een interview met Mischa Blok op NPO Radio 1 liet Bruls zijn onvrede horen. "Die bal gehakt raakte me echt wel”, sprak hij. "Ik zag het later terug en dacht: die man kan blijkbaar niet beter. Maar degenen die hem een podium geven, de presentatoren die hem niet tegenspreken en zo'n Diederik Gommers die gaat zitten lachen ook, dat vind ik niet goed. Ik heb de redactie van Op1 daar ook op aangeschreven.”

Oliebollen en olifanten

De vuurwerkverkoper klaagde in de uitzending ook dat ‘Bruls in januari altijd met 36 oliebollen gaat zitten om te kijken hoe hij die gasten met het vuurwerk even kan pakken’. Het politiek zwaargewicht vindt niet dat zulke opmerkingen door de beugel kunnen.

“Ik was niet aanwezig, ik had geen faire kans om me te verdedigen. Dan moeten de presentatoren opstaan - zij hebben óók een rol in de samenleving. Ze kunnen niet zeggen: we zijn alleen maar verslaggevers, iedereen mag maar zeggen wat hij wil, en verder doei. We zijn samen deze samenleving.”

Naar eigen zeggen heeft Bruls een ‘olifantenhuid’ ontwikkeld, tegen alle haatmails en het gescheld dat hij te verduren krijgt. Toch was die huid niet genoeg om de gehaktbal te weerkaatsen. Bruls hoopt dan ook dat er in de toekomst ingegrepen wordt als dit soort opmerkingen tijdens een uitzending gemaakt worden.

Nieuws
  • Pro Shots