Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Creditcard mee op reis? Vergeet je pincode niet!

Jaarlijks nemen veel Nederlanders een creditcard mee op vakantie. Vooral uit voorzorg, om ongemakkelijke situaties te voorkomen waarin de eigen bankpas niet wordt geaccepteerd als betaalmiddel. Die ongemakkelijke situatie kan echter alsnog ontstaan, als men zich bij het betalen de pincode niet meer kan herinneren.

Creditcard

Dit gebeurt vaker dan je zou denken, want één op de vijf Nederlanders weet de pincode van zijn of haar creditcard niet uit het hoofd, zo bleek uit onderzoek door International Card Services.

Niet opschrijven

Uit hetzelfde onderzoek blijkt een flink aantal Nederlanders de pincode voor de zekerheid opschrijft, en daarbij soms zelfs het briefje met code bij de creditcard bewaart. Geen verstandige keuze, zo adviseert ook creditcard-informatieplatform Top10 Creditcard.nl. “Bewaar je pincode nóóit bij je creditcard! Als een crimineel er met je portemonnee vandoor gaat, zal ieder briefje met cijfers dat in diezelfde portemonnee zit als mogelijke pincode worden geprobeerd.”, aldus een woordvoerder. “Dat geldt overigens ook voor het geboortejaar dat op je ID-kaart staat of voor je postcode. Bij veel creditcardmaatschappijen kun je zelf je pincode kiezen, en dit zijn voor de hand liggende combinaties.”.

Nieuwe pincode

Het aanvragen van een nieuwe pincode heeft, voor wie er op vakantie achter komt dat de pincode kwijt of vergeten is, overigens geen zin. Een nieuwe pincode kan namelijk alleen per post worden toegestuurd, naar het huisadres dat bij de creditcardmaatschappij geregistreerd staat.

Het wijzigen van een pincode is bij veel maatschappijen niet mogelijk. Je doet er dus verstandig aan om de pincode vóór vertrek nog even op te zoeken, en een ezelsbruggetje te bedenken om deze te onthouden.

Lifestyle
  • Unsplash