Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bunq vs. N26 creditcards: wat zijn de verschillen?

Online shoppen of een vakantie boeken? Nederlanders zijn er gek op.

Bunq vs. N26 creditcards: wat zijn de verschillen?

Vorig jaar was er zelfs een record aan bestedingen bij Europese webshops door Nederlandse consumenten. Hoe kun je beter winkelen via het wereldwijde web dan met een goedkope creditcard? In dit artikel zetten we twee populaire en voordelige creditcards naast elkaar: Bunq vs. N26. Welke creditcard moet je momenteel echt hebben om eenvoudig online te kunnen betalen? Je leest het hier.

Kosten Bunq Travel Card en N26 creditcard

We kunnen Bunq en N26 gerust zien als dé twee pioniers op het gebied van makkelijk en snel digitaal betalen. Deze twee banken zijn namelijk relatief nieuw en zetten alles op alles om het betaalgemak van hun klanten te optimaliseren. Wanneer je bezig bent met een creditcard aanvragen kan het nog even gissen zijn tussen de creditcards van deze banken. Iets waar de meeste mensen hun keuze op baseren, zijn de kosten van een creditcard. Hoe zit dat bij Bunq vs. N26? De creditcard van N26 is gratis aan te vragen; per maand ben je geen geld kwijt aan maandelijkse kosten.

De creditcard van Bunq, ook wel Bunq Travel Card genoemd, kost eenmalig € 9,99. Je mag de diensten rondom de creditcard van Bunq een maand gratis gebruiken, daarna betaal je een prijs vanaf € 7,99 per maand en € 9,99 voor ondernemers. Dat zijn niet de enige kosten waar je naar moet kijken. Bij een creditcard betaal je namelijk vaak ook per transactie. Bij N26 mag je 5x gratis een transactie doen; daarna kost het € 2 per transactie. Bij de Bunq Travel Card mag je maar liefst 10x een gratis transactie doen; daarna kost het € 0,99 per transactie. Betalingen in vreemde valuta zijn bij beide banken gratis. Het ligt er dus heel erg aan hoe vaak je je creditcard gebruikt welke voor jou interessant is.

Bunq vs. N26: wat zijn de mogelijkheden?

De lage kosten van de N26 creditcard zijn dus zeker aantrekkelijk te noemen. Toch is het wel aan te raden om verder te kijken dan dat. Online shoppen of een vakantie boeken gaat toch iets gemakkelijker met een creditcard met veel mogelijkheden. Met een Bunq Travel Card kun je namelijk net iets meer dan met de N26 creditcard. Wil je bijvoorbeeld een auto huren tijdens een vakantie of een weekend weg in eigen land? Dan kun je het beste een Bunq creditcard aanvragen; een N26 creditcard biedt namelijk niet de mogelijkheid om borg te staan in zo’n situatie. Je moet er wel rekening mee houden dat je altijd genoeg saldo hebt en dat het verhuurbedrijf een travel card voldoende vindt als borgstelling.

Bij Bunq is er nog veel meer mogelijk. Ga je bijvoorbeeld voor een premium abonnement dan kun je tot wel 25 bankrekeningen openen bij je creditcard. Bij N26 is dat er slechts één. Daarnaast krijg je bij Bunq drie betaalpassen naar keuze, bij N26 ontvang je één pinpas en één Debit Mastercard. Het is maar net wat je nodig hebt of denkt te hebben. In beide gevallen kun je niet rood staan en beide bedrijven ondersteunen de mogelijkheid om te betalen met Apple Pay of Google Pay. Bij N26 kun je tot slot verzekeringen afsluiten wanneer je een duurder pakket afsluit; bij Bunq kan dit helaas niet.

Goedkoopste creditcard: Bunq of N26?

Met bovenstaande informatie is het wel duidelijk wat in ieder geval de goedkoopste creditcard van de twee is: de creditcard van N26. Hier kun je namelijk volledig gratis een betaalrekening met creditcard en bankpasje openen. Om een bankpasje te krijgen moet je wel € 100 storten op de betaalrekening, maar dat kun je zien als een soort borg. Dat geld blijft namelijk van jezelf; N26 krijgt hiermee de zekerheid dat je de bank gaat gebruiken. Nu vraag je je misschien af hoe N26 hier winst uit kan halen. Heel simpel: door samenwerkingen aan te gaan met andere partijen die hun diensten kunnen aanbieden via N26. Je kunt bijvoorbeeld een verzekeringspakket van Allianz afnemen bij N26.

Voor Bunq betaal je in verhouding meer geld, maar kun je wel van meer mogelijkheden gebruik maken. Dat is eigenlijk wel weer een van de redenen waarom je een creditcard neemt. Onbezorgd online shoppen kan met allebei de creditcards, maar een auto huren kan alleen met de creditcard van Bunq. Je kunt de Travel Card daarnaast koppelen aan meerdere accounts en rekeningen. Toch moet je jezelf afvragen of je daadwerkelijk de mogelijkheid om 25 rekeningen te kunnen openen nodig hebt. Daar betaal je wel voor, dus houd dat goed in het achterhoofd bij een creditcard aanvragen.

Lifestyle
  • Unsplash