doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Rutte: 'We kunnen op vakantie, maar ga wijs op reis'

Premier Rutte scheen vanavond middels een persconferentie een duidelijk licht op onze vakantieplannen. Want de grote vraag was: kunnen iets gaan plannen of niet?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Rutte: 'We kunnen op vakantie, maar ga wijs op reis'

We mogen weer op vakantie! Maar, zo verkondigde premier Rutte: "Ga wijs op reis." Pakkend advies, maar wat betekent dat eigenlijk? De hoofdlijnen uit de persconferentie op een rijtje:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

- We mogen op vakantie. Maar het hoofdadvies is: als je buiten de schoolvakanties op vakantie kan, doe dat vooral. Op die manier voorkomen we drukte.

- Binnen Nederland mogen we op vakantie. Vermijdt het ov zoveel mogelijk. Net als bekende drukke plekken.

- Vanaf 15 juni mogen we weer naar Europese landen op vakantie, mits die landen in hun actuele beleid Nederlandse toeristen toelaten. Volg de lokale en Nederlandse corona-adviezen zoveel mogelijk op. De meeste Europese landen gaan daarmee van code oranje naar code geel qua reisadvies. Uitzondering op de regel zijn Groot-Brittannië en Zweden.

- Vanaf 15 juni geldt hetzelfde voor het Nederlands-Caribisch gebied.

- Bestemmingen daarbuiten houden hun oranje status en vakantiegangers wordt dan ook afgeraden buiten Europa te reizen, tenzij er een directe noodzaak is.

Het algemene advies is: ga wijs op reis. Kies zoveel mogelijk de auto in plaats van het vliegtuig, vermijd het ov, kies voor een huisje in plaats van een hotel, vermijd drukke plekken en blijf op de hoogte van zowel de Nederlandse als de lokale coronamaatregelen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws