Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wim Kieft 12 x de lul door zelfde trajectcontrole: 'Ik ben elke avond gefotografeerd'

Een keertje te hard jakkeren over de snelweg is geen wereldzonde, alleen is het daarbij wel handig dat je weet waar de flitspalen en trajectcontroles zich bevinden. Iets dat Kieft inmiddels aan den lijve heeft ondervonden.

Kieft

"Moest je een beetje beknibbelen op je vakantie, of dat niet?" vraagt Hélène Hendriks aan de voormalig international tijdens een uitzending van De Oranjezomer. "In welk opzicht?" reageert Kieft, niet wetende waar de presentatrice precies met de vraag naartoe wil. Hendriks: "Ik hoorde dat jij 1.300 euro aan boetes had de afgelopen tijd."

Wim Kieft weet dan ineens wel waar het over gaat. "Ja, ja", knort hij. "Bij dat Zeist daar... Ja, dat bleek trajectcontrole te zijn."

Op dit moment wordt De Oranjezomer uitgezonden vanaf een vakantiepark in Otterlo, maar ten tijde van het EK waren de opnames in Zeist. Kieft was daar vaak bij als tafelgast. "Ik had elf of twaalf uitzendingen gedaan en ik ben élke keer, élke avond, gefotografeerd", lacht de voetbalanalist.

Net als het publiek moet ook Hélène Hendriks gniffelen om het rijgedrag van Kieft. En dan vooral om de consequenties daarvan. Al waarschuwt ze haar tafelgenoot wel direct voor een stuk of vier flitspalen en een aantal trajectcontroles op wegen in de buurt van de huidige studio. Kieft: "Ja, daar ben ik al voor gewaarschuwd."

Misschien ook voor jou:
Verdachten overval waardetransport deze maand voor de rechter
Entertainment
  • De Oranjezomer
  • Get in the Picture/Brunopress.nl